Kad s Centra za socijalnu skrb polete - prozori

Prozor je pao s trećeg kata zgrade Centra za socijalnu skrb (M. ANGELINI)
Prozor je pao s trećeg kata zgrade Centra za socijalnu skrb (M. ANGELINI)

Puli sve veća opasnost prijeti s visina - uoči samog dočeka Nove godine sa zgrade Centra za socijalnu skrb, na spoju Ulice Sergijevaca i Foruma, palo je okno sa staklom. Prava je sreća što se u tom trenutku nitko nije ondje zatekao.

Kako smo doznali, netom prije pada prozora tim su mjestom prošli i jedan tata sa sinom, a kada su se okrenuli zbog buke koja je nastala iza njih, preneraženo su shvatili da su za dlaku izbjegli prozor. Ni danas, kažu, ne mogu doći k sebi od šoka i spoznaje da su mogli stradati.

I jučer smo uspjeli o tom nemilom događaju razgovarati s jednim slučajnim prolaznikom koji mu je svjedočio.

- Kao da je netko "od gore" očistio tu ulicu taj tren. Gledao sam kako je prozor s trećeg kata zgrade letio zrakom i s treskom se razletio po asfaltu. Pričao sam s jednim poznanikom malo dalje niz ulicu i samo sam mu kratko uspio reći "leti prozor". I drugi se prozor jedva držao za jednu šarku i mislim da su ga odmah potom išli skinuti da i on ne padne, ispričao nam je naš sugovornik.

Doznajemo da bi o održavanju i svim tekućim investicijama na ovoj zgradi trebao brinuti Centar za socijalnu skrb, kojem je Grad ustupio prostor ugovorom o korištenju.

No, s obzirom da je ta zgrada ne tako davno uređivana, jer su u tim prostorima nekad boravili i gradski i županijski odjeli, pitanje je što je to promaklo izvođaču radova.

Kako doznajemo od ravnateljice Centra za socijalnu skrb Dorijane Srdić, razlog ovom incidentu je trula drvenarija, a to bi trebalo biti riješeno vrlo brzo. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter