Kad nema zvijezda, mora igrati kolektiv

Njemački 'panzer' - Dejan Radonjić zaintrigirao je Pamića
Njemački 'panzer' - Dejan Radonjić zaintrigirao je Pamića

Šest golova u prvom predstavljanju nije loše. Gledano isključivo iz te perspektive, susret koji su na "Drosini" nogometaši Istre 1961 odigrali protiv već tradicionalnog suparnika u pripremama, Agencije Umag, zaslužio je sigurno palac gore.

No, bila je to utakmica u kojoj je trener Igor Pamić na travnjak poslao dvije različite postave i dobio dva različita odgovora. Jedanaestorka iz prvih 45 minuta zasluženo je na odmor ispraćena aplauzom vjernih navijača kojima ni iznimna vrućina koja je okovala "pulsku bombonijeru" nije smetala da dođu uživo vidjeti u kojem smjeru grabe u pulskom klubu u ovim pripremama. Budući da je ovo bila i jedina pripremna utakmica koju su "zeleno-žuti" odlučili odigrati u Puli, znatiželja je bila još izraženija.

Igrači koji su odigrali prvih 45 minuta prikazali su kako bi pulska igra trebala izgledati. Jasno, daleko je to od onoga kako će se "zeleno-žuti" predstaviti na startu nove sezone na Kantridi, kako zbog trenutka priprema, tako i zbog igrača koji su bili na travnjaku, ali disciplina u igri, pridržavanje taktičkog rasporeda i količina trke zadovoljili su ukus tribina, čak i predsjednika Mihaila Ščeglova koji je zagrijao dlanove.

Nažalost, igrači koji su odigrali u nastavku zadovoljili su se ponekim efektnim potezom u napadu, ali su zato u obrani "častili" suparnika, koji to ipak nije iskoristio. Zapravo je ovakva utakmica, koliko god to čudno zvučalo, dobro došla. Jer tu ipak nema takvih zvijezda zbog kojih će suparnik "skinuti gaće", pa će svako iskakanje iz taktičkih okvira u zahtjevnoj Ligi 10 biti skupo naplaćeno.

Svi u pulskom klubu, kao i navijači, moraju shvatiti da će ovo biti radna momčad koja će samo trkom i disciplinom moći biti konkurentna suparnicima. (R. CAR, snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter