Kad mladi žive rock

Turisti u razgledavanju rabačke rive (N. LAZAREVIĆ)
Turisti u razgledavanju rabačke rive (N. LAZAREVIĆ)

U Circolu se proteklih pet dana održao prvi pulski Rock camp koji je okončan sinoć koncertom polaznika i grupe CherryBombz čime je ujedno započeo i Croatia Bike Week. Rock camp organizirali su Tatiana Giorgi iz Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula i Edi Ljubić iz moto kluba Twin Horn MC. Njih dvoje su već surađivali prošle godine na gitarijadi u sklopu Bike Weeka, a već niz godina organiziraju doček Djeda Mraza. Giorgi se više od deset godina bavi edukacijom mladih iz Pule, kroz cijelu godinu, a ovo je bilo pet dana intenzivnih radionica na koje je došlo oko 25 polaznika iz Pule, Rijeke, Labina, zatim Slovenije, Bosne i Hercegovine.

- Mladi su kroz pet dana živjeli rock. Svi su jako zadovoljni i to je ono što nam je najdraže. Cilj je bio da se djeca druže, stvore neke nove kontakte, da zavole glazbu, vježbanje i muziciranje, neovisno o pjesmama, kaže Giorgi te dodaje kako su uspjeli neke i natjerati da se predomisle i da se ne ispišu iz glazbene škole, kao što su prvotno htjeli.

Organizatori nisu stavili nikakva ograničenja što se tiče uzrasta ili razine znanja jer su odlučili pružiti priliku svima, samo su tražili od polaznika da pri upisu upišu nivo znanja kako bi formirali različite grupe tako da je svako dijete moglo dobiti adekvatnu edukaciju, a polaznici su bili od 9 godina do ranih dvadesetih. Na radionicama sviranja dominirali su dečki, a na radionicama pjevanja cure.

Održane su radionice pjevanja (voditeljica Tiana Kruškić uz pomoć Tatiane Giorgi), bas gitare (voditelj Boris Bošković), električne gitare (voditelji Mauro Giorgi i Alen Spada), bubnja (voditelji Dušan Kranjc i Dennis Brendes) i klavira (voditelj Edvard Kancelar). Uz njih bio je tu i muliiintrumentalist Billy Ray Schlag kao spiritus movens svih radionica. Kruškić, Brandes i Schlag inače čine njemački bend Sistersoul and Blaxperts. Polaznici su bili organizirani u vrlo male grupe i po potrebi učili su i kroz individualan rad.

- Polaznici su to jako dobro prihvatili jer svi već pitaju hoće li kampa biti i iduće godine. Kako stvari stoje, svi bi oni rado došli opet. Na kraju kada vide završni rezultat, onda su jako zadovoljni. U toku rada možda nekog koga zanima heavy metal ili progressive, a svira bubanj i onda mora svirati stari rock, možda im je to malo ispod časti i nezanimljivo. Međutim, kada se sve to odradi sa skupinom, kada se održe zajedničke probe, onda se pojavi ta energija i zadovoljstvo, kaže Giorgi koja ne skriva zadovoljstvo učinjenim. Uz to se i Circolo pokazao kao idealan, praktičan prostor za ovakve radionice i to zato što ima odličnu izolaciju te se zahvaljuje što im je ovakav prostor dodijeljen.

U sklopu Rock campa u Circolu i Rock caffeu održani su koncerti bendova i izvođača Shugo's Foosy, Mike Sponza, Eho, Nevermind i Jufkamental. Organizatori zahvalu upućuju i Mirku Mocku iz Rock caffea kao spiritusu movensu rocka u Puli. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter