Kad duga lopta pogađa "u trepavicu"


Jutarnji trening petog, središnjeg dana međimurskih priprema Istre 1961, poslužio je Igoru Pamiću da taktički spremi momčad za večernji dvoboj s rumunjskim prvoligašem Temišvarom. U kadru su unatoč laganijim ozljedama ostali Petar Franjić i Josip Vuković, što nesumnjivo znači i da su spremni, jer Pamić nije u situaciji da se kocka s takvim stvarima.

Posebice u trenutku dok Franjić ostaje bez alternative (Jo), a kamoli s Vukovićem koji u dosadašnjem dijelu priprema konstantno izaziva zadovoljstvo pulskog stožera.

- Trudim se iz dana u dan i napokon se punim samopouzdanjem kojeg u Hajduku nisam imao. Osjećam se dobro, moćno - reći će novi pulski veznjak, jedina od brojnih želja ovog prijelaznog roka koja se ''divu iz Žminja'' zasad ispunila.

- Čast mi je što je insistirao na mom dolasku, smatram ga jednim od najboljih trenera u Hrvatskoj - dodat će na to Vuković, priznajući da su pristup i odnos s trenerima nešto što mu je izrazito važno po dolasku u novu sredinu. - Imam osjećaj da u Hajduku nisu imali pravi pristup prema meni, čak ni prema poziciji koju igram. To im ne zamjeram, ali gledajući iz svog aspekta moram reći kako mi Pamićev pristup puno više odgovara. Jednostavno smo se našli.

Doista, ljubav je obostrana, jer i Paminjo ga je u više navrata pohvalio. Samo da ne poleti ...

- Ma bez brige, neće mi pohvale udariti u glavu. Priseban sam. - umiruje Vuković.

Što se tiče spomenute pozicije na travnjaku, mnogi su ga već prozvali Obšivačevim nasljednikom na mjestu zadnjeg veznog. To je igrao u Hajduku, pa i protiv Rijeke na Kantridi kad je Igor Pamić prvi put ''bacio oko''.

- Znate kako je to kad dođeš u Hajduk, bilo mi je samo bitno igrati, stao bih i na gol da je trebalo. Taman je Anđelković otišao, pa su me kao odgovornog i trkački moćnog stavili u ulogu zadnjeg veznog, iako mi se to nije sviđalo. Sad sam s trenerom razgovarao o tome, vidim se nešto više
naprijed, gdje ću imati mogućnost udarca i asistencije. Što ne znači da neću obavljati defenzivne
zadatke.

Uvjeren je, kaže, da može dati puno. Još da se malo više pripremi i bolje upozna momčad.(Dameo RAMIĆ - KOVAČIĆ)


VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter