Kad diplomat svira jazz

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Troje glazbenika - bubnjar i producent projekta Petar Curic, kontrabasist Nikola Matošic i klavirist Joe Kaplowitz, te bivši talijanski diplomat Dino Continolo, glazbenik u duši i kompozitor, ovih dana snimali su Continolov debitantski album u Studiju 3 Radija Pule kod Alda Spade Ptice. Album ce se zvati "Polaris - Beyond jazz", a prvi dio je spoj naziva gradova Pule, gdje se CD snima, i Barija, u kojem je Continolo roden. Album ce sadržavati devet skladbi od kojih je osam vec napisano, a posljednja ce zabilježiti trenutno nadahnuce i kreativnost glazbenika kroz improvizacije u sklopu jam sessiona koji su svirali u studiju.

"Zahvaljujem Petru, Joeu i Nikoli na tome kako su izveli glazbu koju sam napisao. Doista su vrsni profesionalci. Ne vjerujem da je moglo ispasti bolje. Pjesme su nastale nakon jako dugog procesa, ne u jednom danu ili mjesecu. Prakticki su nastale u trenutku kada je moja glazbena svijest pocela reagirati na muziku koju sam stalno slušao, a to je jazz. Postojao je jedan oblik ponovnog razradivanja onog što sam slušao, što je proces koji i dalje traje, no poceo je prije 30 ili 40 godina. Ovo nisu jedine skladbe koje sam napisao tako da ce i druge možda ugledati svjetlo dana", veli Continolo.

Kada je uopce u svojoj karijeri diplomata imao vremena komponirati sve te pjesme? Kaže da mu je posao kojim se bavio ostavljao dovoljno vremena da se bavi privatnim zanimacijama, ne samo poslovnim. "Subotom i nedjeljom odlazio bih na koncerte ili bih vrijeme provodio u šetnji, koja me opuštala i poticala na glazbeno stvaralaštvo", objasnio nam je.


Podijeli: Facebook Twiter