Kad će se seliti Sveučilišna knjižnica?

(arhiva GI)
(arhiva GI)

Kada će se Sveučilišnu knjižnicu preseliti u za to predviđene prostorije Sveučilišnog kampusa, a u sadašnjim prostorijama knjižnice otvoriti muzej sukladno potrebama grada Pule, pitanje je jednog čitatelja. S obzirom da Sveučilišna knjižnica nije u ingerenciji Grada Pule već Sveučilišta Jurja Dobrile, iz Grada kažu da su zatražili očitovanje o ovom pitanju te dobili odgovor Sveučilišta.

"U tijeku su završni radovi na zgradi studentskog doma i restorana te predstoji njihovo opremanje. Potom slijedi nastavak izgradnje i adaptacije pojedinih objekata kampusa dinamikom koja će ovisiti o osiguranju izvora financiranja i potrebama Sveučilišta. Sufinanciranje ovog projekta sredstvima EU pretpostavlja vlasništvo nad nekretninama bez tereta te se na tom području intenzivno provode aktivnosti nove uprave Sveučilišta", piše u odgovoru Sveučilišta.

Čitateljicu je, pak, zanimalo zašto Ulica Vallelunga (pokraj vojarne Valellunga) nije osvijetljena kao nekad, čime bi možda bilo manje devastiranja. Iz gradske uprave navode da je ova prometnica u jednom svom dijelu bila osvijetljena, a napajanje je bilo interno, od vojske. Navode i kako je potrebno, da bi se rasvjeta ponovo stavila u funkciju, spojiti ju na javnu rasvjetu što iziskuje radove velikog obima budući da je najbliža rasvjeta u Ulici Samagher s jedne strane, odnosno na Vodnjanskoj cesti s druge strane.

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter