Kad bi Kosor bar pustila suzu za Dropca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada sam shvatio da moj odjel za analitiku u Uredu predsjednika Ive Josipovica nece dobro funkcionirati jer nije samostalan, odlucio sam da je bolje da se nastavim baviti iskljucivo novinarstvom, izjavio je u emisiji Nedjeljom u dva Drago Pilsel.

U vrijeme kampanje radio je sve i svašta, a jedino mu je žao što su neki savjetnici koji su sada oko predsjednika pristupili Josipovicevom timu noc prije inauguracije. O imenima nije htio govoriti. Ponovio je da objava njegove kolumne nije razlog njegova napuštanja Pantovcaka.

S obzirom na svoj angažman u Hrvatskom helsinškom odboru, Pilsel je komentirao i nacin na koji je aktualna premijerka Jadranka Kosor dobila stan.

"Volio bih da Jadranka Kosor pusti jednu suzu za Vladimira Dropca koji se ubio zbog stana u kojem je ona sada. Sasvim je jasno da je država otela stan obitelji Drobac. Mislim da bi i predstavnici srpske manjine u Hrvatskoj trebali pomoci njegovu bratu Momiru Dropcu koji živi na rubu egzistencije i koji vec sedam godina nema struje, vode i parketa", rekao je.

Pilsel je pristao na ideju urednika Aleksandra Stankovica da se uživi u ulogu premijerke Kosor. Pretvarajuci se da je ona, rekao je kako bi teško dobila stan da se nije ukljucila u politiku. Obecala je da ce se ukljuciti u rješavanje statusa Momira Dropca.

Pilsel je napomenuo kako nitko ne tvrdi da je ona nezakonito dobila stan, ali je cinjenica da su Dropci bili žrtva nasilja države.

"Imam politicki eros i mislim da imam vještine za politiku. Zato sam i bio u LS-u dok ga Ivo Banac nije rasturio, i odazvao se pozivu Ivice Racana da dodem u SDP", rekao je Pilsel o svojim politickim ambicijama. Smatra da bi bio dobar europarlamentarac.


Podijeli: Facebook Twiter