Kabul: u napadu na sjedište policije 1 mrtav

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U napadu talibanskog napadača samoubojice na jedno od najčuvanijih mjesta Kabula, glavno sjedište policije, u nedjelju ujutro smrtno je stradao policajac, a još najmanje šest osoba je ranjeno, izvijestili su službeni izvori.

Napad je izveden u sjedištu kabulske policije, a eksplozija je bila toliko snažna da je odjeknula u cijelome središtu grada u kojemu su smještene zgrade najvažnijih državnih institucija i međunarodnih organizacija. Četvrt osigurava velik broj naoružanih pripadnika policije i vojske, a sjedište policije okruženo je visokim betonskim zidom i brojnim nadzornim kamerama.

"Ja sam dobro, no smrtno je stradao jedan od mojih najboljih ljudi, šestero ih je ranjeno", rekao je za AFP šef kabulske policije Zahir Zahir nedugo nakon napada. "Riječ je o napadaču samoubojici u policijskoj uniformi. U trenutku kada su ga moji kolege zaustavili pokušavao je ući u prostoriju u kojoj sam se nalazio. Detonirao je eksploziv i raznio se", rekao je novinarima Zahir dodavši kao je u tijeku istraga da bi se doznalo na koji je način muškarac s eksplozivom uspio ući u sjedište policije.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani na Twitteru. "Jutros oko 9 sati jedan od naših mučenika izveo je napad. Brojni su u njemu smrtno stradali", napisao je talibanski glasnogovornik Zaibulah Mudžahid. Talibani često pretjeruju kada iznose broj žrtava u napadima za koje preuzimaju odgovornost. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter