Kabul: Napad na pansion sa strancima, 6-ero zatočeno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šest stranaca, među kojima je troje Amerikanaca, ostalo je zarobljeno u pansionu u Kabulu ispred kojeg se bombaš samoubojica raznio u automobilu, a potom skupina talibana upala unutra i okružila kuću, priopćila je u petak policija.

Kako prenosi Reuters, 20 ljudi, izgledom stranci, evakuirano je iz pansiona u rezidencijalnoj četvrti Kabula, ustrašeni i u šoku. Nakon samoubilačkog čina i upada talibana u pansion izbio je okršaj, a pucnjava iz strojnica odjekivala je područjem grada više od sata nakon eksplozije automobila.

"Bombaš samoubojica je detonirao automobil krcat eksplozivom ispred pansiona sa strancima i afganistanskim građanima, a unutra se sada očito nalazi izvjestan broj bombaša samoubojica... borba je u tijeku, ali za sada nema izvješća o žrtvama", kazao je glasnogovornik kabulske policije Hashmat Stanikzai. Afganistanske snage, dodao je, pokušavaju ući u kuću i spasiti one koji su ostali zarobljeni unutra.

Osim troje Amerikanaca, pansion nisu uspjeli napustiti jedan Peruanac, Malezijac i Afrikanac. Visoki policijski časnik je kazao da je na meti napada afganistanska nevladina udruga koju financira USAID.

Talibani su odmah preuzeli odgovornost i potvrdili da je na udaru bio pansion za strance i crkva. (Hina)

Podijeli: Facebook Twiter