Kabul: Brojne žrtve u napadu talibana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Afganistanske snage i snage NATO-a svladale su u srijedu, nakon 20 sati borbe, skupine napadaca-samoubojica koje su izvele niz spektakularnih napada u Kabulu, posebno usmjerenih na glavni stožer NATO-a i americko veleposlanstvo, u kojima je poginulo najmanje 15 civila i pripadnika snaga sigurnosti i šest talibana.

Iako su izveli vec nekoliko spektakularnih napada u Kabulu, talibani su ovog puta uspjeli napasti najosjetljivija i najzašticenija mjesta u glavnom gradu pod jakim nadzorom. Dvojica napadaca-samoubojica skrivenih u velikoj gradevini u izgradnji, od popodneva prethodnog dana, ubijena su u srijedu ujutro, izjavio je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Sedik Sediki.

"Zadnji napadaci ubijeni su i sukobi su zaustavljeni. U zgradi je ukupno bilo šest terorista i svi su mrtvi", rekao je Sidiki.

Najmanje 15 Afganistanaca, civila i policajaca, ubijeno je u tim napadima. Jedanaest afganistanskih civila je ranjeno, medu kojima troje djece, a 19 ih je ranjeno, prema ISAF-u koji istice i da je šest njegovih vojnika ranjeno, ne iznoseci druge detalje. Policija u Kabulu objavila je u srijedu da su cetiri afganistanska policajca ubijena, a 11 ih je ranjeno. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter