K. Stojić: Volim egzotične začine

Kristijan Stojić (Arhiva)
Kristijan Stojić (Arhiva)

Našeg gosta najbolje opisuje riječ "pozitiva", jer njom zrači i lako je prenosi na sve oko sebe. Kristijan Stojić iz Labina, radijski voditelj, organizator koncerata, voditelj udruge za promicanje glazbeno-scenske kulture IKS, široj javnosti poznat kao Kićo iz Big Brothera, pravi je majstor u pripremi jela bez mesa.

- Vegetarijanac sam dugi niz godina, mada se uz mojih više od 90 kilograma ne bi možda reklo. Ne konzumiram ni ribu, ali jedem jaja i pijem mlijeko. Dosta kombiniram jela sa sojom, dobrim izvorom proteina, tako da mi je krvna slika i nakon gotovo 20 godina ne jedenja mesa izvrsna, saznajemo od Stojića.

Najviše voli kuhati tjestenine i spravljati pizze, a namirnice nabavlja u raznoraznim marketima.

- Jer živim izvan Labina, a okružen sam dobrim susjedima, uživam u svježim domaćim jajima, friškoj salati iz vrta i sličnim domaćim namirnicama. Recepte sam uglavnom pokupio od majke, ali i preko interneta se svega nađe, pogotovo vegetarijanskog.

Uvijek volim nešto iskombinirati između tradicionalne i moderne kuhinje i začiniti po svom guštu. Volim egzotične začine te ih dosta upotrebljavam u svojoj kuhinji, a nabavljam ih odasvud tako da mi je trenutno najdraža Harisha, pikantni začin iz Tunisa.

Prijatelji koji dolaze kod njega na ručak znaju da će jesti neki vegetarijanski specijalitet, pa iščekuju s čime će ih Kićo iznenaditi.

- Doista volim kuhati, a naravno najviše kad imam neke posebne goste. Ponekad su to brza jela ili bezbrojne kombinacije, a najviše volim kuhati u društvu djevojke, veli. Osim što kuha, Kristijan voli i jesti u restoranima.

- Barem jednom tjedno jedem negdje vani. Ponekad je to samo pizza, a ponekad se i zaletimo u jednu od brojnih istarskih konoba i restorana. Kao vegetarijanac nemam pretjeranog izbora hrane, ali se uvijek nešto dobroga nađe, od gljiva, sada aktualnih šparuga, rižota, tjestenina i slično. U Labinu ima par dobrih restorana koje redovito posjećujem jer zaista, uz odličnu klopu, imaju vrlo pristupačne cijene tako da, recimo jedni zapečeni njoki s tartufima i gljivama koštaju svega 45 kuna što je sasvim u redu, kazao je Kićo. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter