K-1 u Tokiju: Cro Cop pobijedio Randyja Blakea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski borac Mirko Filipović pobijedio je u Tokiju u osmini finala K-1 Grand Prixa Amerikanca Randyja Blakea na bodove, nakon što je u tri runde bio bolji i tako izborio četvrtu završnicu tog natjecanja u karijeri.

Dva su suca procijenila da je Filipović bio bolji (28:27), a treći je smatrao da je borba bila izjednačena (28:28). Ipak, Filipović je ostao u borbi za osvajanje nagrade od 1,5 milijuna dolara.

Filipović je bio bolji u prvoj rundi, a sredinom druge je jednim jakim udarcem prvi put srušio Amerikanca na pod. U drugoj rundi je Filipović zadao seriju udaraca Blakeu pa su suci bili prisiljeni na odbrojavanje, ali se Amerikanac vratio u borbu. U trećoj rundi se Blake ponio nesportski kada je zadao iznenadan udarac Filipoviću i srušio ga dok mu se ovaj ispričavao.

To je razbjesnilo našeg borca koji se nakon odbrojavanja vratio u igru i krenuo odlučnije te još jednom srušio Amerikanca.

Blake je do sada bio neporažen u karijeri (24-0, 16 KO), a nastup u Tokiju izborio je pobjedom koju je ostvario sudačkom odlukom nad Deweyom Cooperom na američkom Grand Prixu u Los Angelesu u rujnu.

Cro Cop je u ovom meču bio favorit i u okršaj s Amerikancem je ušao nakon dvije povratničke pobjede - nad Rayom Sefom u Zagrebu i Španjolcem Lorenom Javierom Jorgeom u Madridu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter