Južna Istra udružila snage

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prezentacija zajednickih aktivnosti klastera južne Istre održana je u prostorijama pulske Turisticke zajednice. Aktivnosti su predstavile predstavnice TZ-a Pule, Medulina, Vodnjana i Fažane, a novinarima je prikazan i zajednicki film klastera koji zorno prikazuje sve što južna Istra ima, nudi i može.

- Svaka zajednica ima nešto posebno, po cemu je prepoznatljiva. No, kad se udružimo imamo puno više za pokazati, doživjeti, rekla je direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj na prezentaciji.

Direktorica vodnjanskog TZ-a Morena Smoljan Makragic predstavila je potom kartu biciklistickih staza "Istra bike" kazavši da južna Istra danas broji 250 kilometara biciklistickih staza te da ce se i dalje raditi na uredenju staza i povezivanju sa znamenitostima podrucja.

Melita Perokovic iz fažanskog TZ-a je dodala da su na svim stazama postavljeni putokazi, a neke na podrucju Vodnjana i Fažane imaju i info-tabele pa biciklisti u svakom trenutku znaju gdje se nalaze. Napomenula je da su sve biciklisticke staze južne Istre povezane, što je osobito važno.

Predstavila je potom kalendar ljetnog sajma istarskih suvenira Istrian hand made koji ce se održavati od 15. lipnja do 14. srpnja te od 1. do 15. rujna, i to u Puli (Forum) ponedjeljkom i utorkom od 20 do 23 sata, odnosno utorkom od 10 do 14 te od 18 do 23 sata. U Fažani (riva) ce sajam biti srijedom od 20 do 23 sata, u Medulinu (riva) cetvrtkom u isto vrijeme, a u Premanturi ce se održavati petkom na placi.

Sajam istarskih gurmanskih proizvoda predstavila je voditeljica Ureda medulinskog TZ-a Renata Kuharic. Veli da je Istra vec poznata po dobrom vinu, ulju, medu i slicnom, no uvijek je dobro kada gosti to mogu kušati i doznati nekoliko informacija od samih proizvodaca.

Istra gourmet održavat ce se u istom terminu i istoj satnici kao i sajam suvenira, no u Puli ce biti petkom, u Barbarigi cetvrtkom, u Fažani srijedom, utorkom u Premanturi te ponedjeljkom u Medulinu. Buduci da su oba sajma vrlo dobro prihvacana, organiziran je još jedan pod nazivom Istra mix, odnosno sajam istarskih gurmanskih proizvoda i suvenira. Taj ce se sajam pak održavati subotom u Puli i Medulinu, a nedjeljom u Premanturi.

Na podrucju ove cetiri turisticke zajednice godišnje se ostvari cetiri milijuna nocenja, a raspolažu s 50 tisuca kreveta. (N. SOFTIC)


Podijeli: Facebook Twiter