Juventus i u Torinu bolji od Monaca

Ekipa filma 'Kosac' - Zlatko Burić Kićo drugi zdesna (Manuel ANGELINI)
Ekipa filma 'Kosac' - Zlatko Burić Kićo drugi zdesna (Manuel ANGELINI)

Nogometaši Juventusa izborili su plasman u finale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu polufinala u Torinu pobijedili Monaco 2-1 i tako potvrdili pobjedu 2-0 iz prve utakmice

Golove za torinsku "Staru damu" zabili su Mario Mandžukić (33) i Dani Alves (44), dok je strijelac za momčad iz Kneževine bio Kylian Mbappe (68). Bio je to prvi pogodak koji je Juve primio u posljednjih 689 minuta Lige prvaka. Posljednji pogodak Juventus je primio 22. studenog prošle godine u susretu 5. kola H skupine na gostovanju kod Seville, a strijelac je bio Nicolas Pareja.

Hrvatskom reprezentativcu je to bio drugi pogodak ove sezone u Ligi prvaka nakon što je zabio i Sevilli u natjecanju po skupinama. Mandžukiću je za pogodak asistirao Alves koji je namjestio i oba Juventusova pogotka u prvoj utakmici, a sjajnu predstavu Brazilac je okrunio eurogolom u 44. minuti.

Pobjeda talijanskog prvaka mogla je biti i uvjerljivija da nije bilo raspoloženog Danijela Subašića. Vratar hrvatske reprezentacije je u prvom poluvremenu skinuo zicere Gonzalu Higuainu, Paulu Dybali i našem 'super Mariju'.

Mandžukić je odigrao cijeli susret za Juve, a u samoj završnici dobio je žuti karton. Marko Pjaca je i dalje izvan stroja zbog ozljede koljena.

Bila je to izvanredna predstava u Torinu, u kojoj je Juventus u prvom poluvremenu utakmice mogao zabiti i šest golova da nije bilo sjajnog Subašića, koji je praktički spasio Monaco katastrofe. Zadranin je tako omogućio francuskoj momčadi da u drugom dijelu zabije gol i ode iz Torina s podnošljivim porazom. 

Prvu šansu imao je Juventus u 22. minuti kada je Higuain pokušao lobati Subašića, ali je njegov udarac bio preslab, a u 25. minuti je puno bolju šansu imao mandžukić izbio sam ispred Subašića i odlično pucao, no hrvatski reprezentativni vratar je čudesno obranio njegov šut. Juventus je propustio i treću priliku u 27. minuti kada udarac Pjanića u posljedni trenutak blokira branič Raggi.

I napokon, u 33. minuti domaćini su poveli pogotkom Mandžukića koji je nakon preciznog ubačaja Alvesa s desnog krila uputio šut glavom, Subašić ponovno reagira fantastično, ali Mandžukić je prvi na odbijenoj lopti i iz blizine nogom trese mrežu. Bio je to drugi gol Madžukića u ovosezonskoj Ligi prvaka.  U 44. minuti Subašić ponovno spašava vrata Monaca obranivši šut Dybale iz blizine, no u nastavku akcije ni svemoćni Zadranin nije mogao spriječiti drugi gol talijanskog prvaka. Subašić je loptu ubačenu iz kornera uspio boksati, ali je na 18 metara od gola sačekao Alves i volejem pogodio lijevi donji kut.

U 67. minuti najbolja prilika za Monaco, Mbappe se sjurio sam prema Buffonu, ali je iskusni čuvar mreže Juventusa pročitao njegov udarac. Ipak, dvije minute kasnije Mbappe postiže gol, a obrana Juventusa pada nakon 689 minuta. Moutinho je obavio ogromni dio posla, prošao je po lijevoj strani i praktički pogodio mladog Francuza, koji s metra unosi loptu u mrežu nemoćnog Buffona. U 72. minuti se zaoštrilo na terenu nakon što je Glik namjerno, ali nekažnjeno nagazio Higuaina, a potom Madžukić udario laktom u grlo Sidibea.

Juventus će u finalu 3. lipnja u Cardiffu igrati protiv Real Madrida ili Atletico Madrida. Real je u prvom susretu slavio 3-0, a uzvrat je u srijedu na Vicente Calderonu.Juventus u će to biti deveto finale Kupa/Lige prvaka, a do sada je slavio dva puta (1985, 1996).

JUVENTUS - MONACO 2-1

Pred 42.000 gledatelja na stadionu Juventusa sudio je Bjoern Kuipers iz Nizozemske.

Strijelci: 1-0 Mandžukić (33), 2-0 Alves (44), 2-1 Mbappe (69)

JUVENTUS: Buffon - Barzagli (Benatia, 85), Bonucci, Chiellini - Dani Alves, Khedira (Marchisio, 10), Pjanic, Alex Sandro - Dybala (Cuadrado, 54), Higuain, MANDŽUKIĆ

MONACO: Subašić - Raggi, Jemerson, Glik, Sidibé - Mendy (Fabinho, 54), Bakayoko (Germain, 78), Moutinho , Bernardo Silva (Lemar, 69)- Falcao, Mbappé

Uzvratni susreti polufinala nogometne Lige prvaka:

Juventus - Monaco  2-1 (MANDŽUKIĆ 33, Dani Alves 44 / Mbappe 69)

(prva utakmica 2-0)

U srijedu, 10. svibnja:

Atletico Madrid - Real Madrid

(prva utakmica 0-3)

Finale je 3. lipnja na Millennium stadionu u Cardiffu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter