Jurman: Nužna smjena vlasti i promjena politike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Službenu izbornu kampanju po Istri HSLS-ovci su zapoceli u Bujama, gdje su svoj program i kandidacijsku listu za 8. izbornu jedinicu predstavili u neposrednom kontaktu s gradanima.

"Jasno smo artikulirali da je Hrvatska danas u gospodarskoj, politickoj i moralnoj krizi te da je osim smjene vlasti nužna i promjena politike, i to nas razlikuje od ostalih takmaca na izborima. Dok drugi nude izborne programe, mi imamo jasan i realan gospodarski program.

Zalažemo se za velike promjene i gospodarstvo orijentirano na malo i srednje poduzetništvo te obrtništvo, jer je to jedini izvor novih radnih mjesta. Protiv smo velike i skupe državne birokracije, osobito u dijelu koji se odnosi na politicka zapošljavanja", porucio je potpredsjednik stranke i predsjednik istarske organizacije Sandro Jurman, drugi na listi.

Na tri osnovne odrednice programa ukazao je predsjednik primorsko-goranskog HSLS-a Cedomir Dundovic, cije je ime na prvom mjestu. "To su poticanje gospodarstva i poduzetništva, smanjenje birokracije u državnoj upravi i samoupravi te veca ulaganja u obrazovanje i znanost.

Cilj nam je povecati konkurentnost, smanjiti nelikvidnost i potaknuti investicije. Korupcija, nepotizam i nesposobnost postojece vlasti uzrokovali su brojne probleme i Hrvatska je objektivno jedna od najzaduženijih zemalja, s 47 milijardi eura duga, velikim unutarnjim dugom i javnom potrošnjom, a od ukupnih rashoda 78 posto ide na place, mirovine, socijalu, razlicite potpore i kamate. Hrvatska mora napraviti zaokret i promijeniti dosadašnji model vladanja", istaknuo je Dundovic.

Ljiljana Mekic iz Rijeke, sedma na listi, kazala je da je iz njihovog programa razvidno da žele snažnu Hrvatsku i da je jedino tako moguce imati i jaku socijalnu državu. Osvrnula se i na prisutnost žena na listama, koja u njihovom slucaju, kako je naglasila, iznosi oko 35 posto. S gradanima su razgovarali i predsjednici bujskog i pulskog ogranka, Alen Viškovic i Mladen Premuš, koji su na 10. i 14. mjestu.


Podijeli: Facebook Twiter