Jurkić: Zagreb nije zaboravio Istru

U Puli u srpnju zasad samo tri posto manje noćenja u odnosu na lani (Neven LAZAREVIĆ)
U Puli u srpnju zasad samo tri posto manje noćenja u odnosu na lani (Neven LAZAREVIĆ)

U sklopu svoje turneje po Istri predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, susreo se danas ispred pulske Arene s članovima stranke i kandidatima koji će braniti boje HDZ-a na nedjeljnim lokalnim izborima. U izjavi novinarima, posvećenoj isključivo lokalnim izborima, Plenković je nekoliko puta naglasio važnost Istre i njezinog najvećeg grada.

- Istra i Pula su prevažni za razvoj ovog dijela Hrvatske, a došao sam ovdje dati potporu našim kandidatima, koji imaju odličan program u kojem je otvaranje Pule prema moru, dovršetak izgradnje nove pulske bolnice, otvaranje Muzila, za što će imati potporu s državne razine. Imamo tim mladih ljudi koji to mogu ostvariti, kazao je Plenković.

Odgovarajući na novinarsko pitanje vezano uz sudbinu Muzila, kazao je da je njegova politika jasna, a to podrazumijeva stavljanje sve državne imovine u funkciju.

- Imamo ministarstvo državne imovine. Kolega Goran Marić je stalno na putu, obilazi Hrvatsku, i najčešći problem s kojim se susreće kod pitanja takvih vrijednih resursa je problem nadležnosti lokalne i državne uprave. Smatram da u to treba uključiti sve i što prije to staviti u funkciju, rekao je Plenković. Susret s gradonačelnikom Pule i predsjednikom IDS-a Borisom Miletićem nije planiran u protokolu, a Plenković je pojasnio da je u Puli isključivo zbog potpore kandidatima HDZ-a.

Monika Udovičić, kandidatkinja liste HDZ-a za istarsku županicu, kaže da je stranka širom otvorila vrata mladima te da na izborima očekuju dobre rezultate.

- Projekt istarskog ipsilona i pulske bolnice započele su vlade HDZ-a, a ja sam posve uvjerena da ćemo kod ostvarivanja svih projekata imati potporu Zagreba.

Kandidat za pulskog gradonačelnika Mirko Jurkić najavio je brojne kvalitetne projekte te poručio Puljanima da ako već žive u najskupljem gradu moraju za uzvrat dobiti najbolje.

- U Istru dolaze brojni ministri, i to je znak da možemo računati na državnu potporu svim projektima te da Zagreb nije zaboravio Istru, kazao je Jurkić. (L. SLIJEPČEVIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter