"Jurju Dobrili" donirana oprema za Studij informatike

Odjel za ekonomiju i turizam Sveučilišta Jurja Dobrile (A. TOŠIĆ/arhiva)
Odjel za ekonomiju i turizam Sveučilišta Jurja Dobrile (A. TOŠIĆ/arhiva)

Na Odjelu za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli danas je predstavljena nova informatička učionica s 40 računala, opremljena zahvaljujući sredstvima Grada Pule i Istarske županije, koji su je sufinancirali s po 50.000 kuna.

- Ovime će se podići kvaliteta nastavnog procesa i rada na sveučilištu, kazao je rektor Robert Matijašić, dok je pročelnik OET-a Valter Boljunčić istaknuo da će kabinet služiti prvenstveno za praktični rad studenata preddiplomskog Studija informatike koji je pokrenut prije dvije godine.

- Ovaj se studij pokazao dobrodošlim, interes studenata je veliki, a sve su kvote uvijek popunjene, dodao je Boljunčić napomenuvši da je cilj Sveučilišta potaknuti razvoj tehničko-tehnoloških studija čemu će ova računala vrlo dobro poslužiti.

Voditelj Odsjeka za informatiku Jusuf Šehanović najavio je da je u pripremi otvaranje diplomskog studija informatike, zatim pokretanje informatičkog inkubatora, kao i projekt e-knjižnice, koji će omogućiti studentima besplatno korištenje knjižne građe.

Pročelnik kabineta župana Miodrag Čerina kazao je da iz osobnog iskustva, kao nekadašnji ravnatelj Ekonomske škole, zna koliko je za obrazovne ustanove važna dobra informatička oprema. To je potvrdio i gradonačelnik Pule Boris Miletić, koji se prisjetio svojih studentskih dana kada se na pulskoj Ekonomiji informatika učila iz bilježnice jer računala nije bilo. Najavio je da će Grad nastaviti kontinuirano ulagati u Sveučilište.

Na predstavljanju informatičke učionice bili su i Giorgio Sinković, prvi voditelj Odsjeka i pokretač studija informatike, te Vanja Bevanda s Katedre za matematiku, statistiku i informatiku. (M. JERIN)


Podijeli: Facebook Twiter