Jure Zadro pronađen mrtav u koritu Save

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nestali brigadir HV-a Jure Zadro (56) pronađen je mrtav u rijeci Savi kraj Rugvice, potvrdilo je kasno popodne Ministarstvo obrane nakon obdukcije i identifikacije tijela koje je jedan građanin ugledao u riječnom koritu u utorak oko 11.40 sati, a stravičan nalaz odmah prijavio policiji. Zadrovo tijelo  pronađeno je uz sjeverni rub korita, a na njemu su već nastupile truležne promjene zbog čega je, zasad, nemoguće utvrditi pod kojim je okolnostima nastupila smrt.

Zdravstveni problemi

Tragični je to epilog potrage za nestalim brigadirom kojem se svaki trag izgubio u zagrebačkom naselju Savica 22. travnja, a službeno se vodio u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba od 24. travnja. Brigadir Zadro bio je načelnik Odjela veza u Upravi za komunikacijsko-informacijsku sigurnost sustava Glavnog stožera Oružanih snaga RH. Posljednji put je lociran prema signalu mobitela 22. travnja na Savici. Prema dostupnim informacijama, Zadro je posljednji put komunicirao sa suprugom koja živi u Splitu 21. travnja. Tog dana telefonski se javio i kolegama u Odjelu veza, požalivši se da ima zdravstvenih problema i da neće moći doći na posao. Sutradan se ponovo javio pomoćniku i spomenuo da mu se stanje ne popravlja i da će ostati još jedan dan doma.

Nedostupan mobitel

Oko 20.20 sati istoga dana njegov mobitel ostao je nedostupan. Zadnji poziv upućen je s lokacije na zagrebačkoj Savici, nedaleko od vojarne Croatia gdje je godinama radio.

Vojna policija pretražila je područje Savice, a ispitan je i svjedok koji ga je zadnji vidio. Od prošlog petka istraga se proširila i na područje Malešnice i Španskog. Zadro je živio u službenom stanu u Zagrebu, a obitelj u Splitu. Vojna policija ušla je u njegov zagrebački stan i tamo je pronašla punjač mobitela uključen u utičnicu. (Vanja VESIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter