Jure Obšivač: U Zadar se ne idemo braniti

Ne zna za poraz u zeleno-žutom dresu - Jure Obšivač (V. KOS/CROPIX)
Ne zna za poraz u zeleno-žutom dresu - Jure Obšivač (V. KOS/CROPIX)

Izgledalo je previše idilično tijekom tjedna da bi bilo istinito. Visoka pobjeda u Osijeku donijela je osmijehe na lica u i oko pulskog nogometnog kluba. No, nešto je ipak uoči subotnjeg gostovanja u Zadru moralo barem malo poremetiti planove trenera Igora Pamića.

To su nove ozljede Mislava Anđelkovića i Andree Ottochiana, koji će sigurno preskočiti zadarski ispit, dok bi Hrvoje Milić, koji se na treningu sudario sa Sušićem pa mu je stradalo koljeno, ipak trebao biti spreman za ovaj susret 26. kola Prve HNL, koji Istru 1961 odvodi put Stanova.

Tako su se u odnosu na osječko gostovanje momčadi priključili tek Antonijo Ježina i Sandi Križman. Prvoga je trener Pamić najavio na klupi protiv bivšeg kluba, dok bi drugi trebao uskočiti u početni sastav umjesto Nikole Prelčeca koji je osjetio bol u koljenu.

Tako će i u Zadru ponovno tandem srednjih veznih igrača tvoriti Blagojević i Obšivač. Posebno je zanimljiva priča potonjeg, Metkovčanina koji će uskoro navršiti 23 godine, za kojeg nije bilo mjesta u Hajduku. On se zadnji priključio "zeleno-žutima", ali se vrlo brzo uklopio u vezni red i postao pomalo neočekivano pojačanje.

- Trenerovo je da odlučuje o tome tko će igrati, a na meni je da pokušam što bolje njegove zamisli ostvariti na travnjaku, veli skromno Jure Obšivač.

Pulski i zadarski prvoligaš često igraju prijateljske susrete, i sastali su se već ove godine početkom priprema u Novigradu, kad su se "zeleno-žuti" raspucali u nastavku.

- Nisam igrao u tom susretu u Novigradu, a nisam igrao s njima ni u Hajduku. Jedini put sam protiv njih igrao s Dugopoljem u Kupu Hrvatske. Opće je poznato da su Zadrani izrazito domaćinska momčad, da na svom terenu igraju puno bolje nego u gostima. No, mi se tamo sigurno nećemo ići braniti. Odgovorit ćemo domaćinu igrom od početka, dati sto posto na terenu i vjerujem da ćemo na kraju osvojiti sva tri boda, rekao je Obšivač. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter