Jure Obšivač postao ključni igrač Istre 1961

Igra što god treba - Jure Obšivač (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)
Igra što god treba - Jure Obšivač (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)

Bez novih dolazaka, uz jedan odlazak, obilježja su četvrtog dana priprema pulskog nogometnog prvoligaša. Teretana i trčanje ujutro na "Drosini", rad s loptom popodne na Fortinu - uobičajena je to priča "zeleno-žutih" u ovim pripremama. Pod paskom tandema pomoćnika trenera Igora Pamića, Darka Raića Sudara i Miroslava Kuljanca, ostalo je tako 19 igrača.

Pojačanja će ovisiti o novcu koji namaknu u pulskom prvoligašu. Svjesni su u upravi da ne mogu iskočiti iz strogo zacrtanih proračunskih okvira pa se u izboru novih lica oslanjaju na "nos" trenera Pamića. A njegov ga nos nije prevario kad je u smiraj zimskog prelaznog roka u Pulu doveo igrača za kojega ogromna većina simpatizera "zeleno-žutih" jedva da je i čula - Juru Obšivača.

"Neželjeno dijete" Hajduka stiglo je iz Dugopolja kao anonimac, da bi pola sezone kasnije bio igrač kojega se iz prvih 11 ne može istjerati ni topom. Da ga je klonirati igrala bi dvojica, jedan zadnjeg veznog, drugi stopera. Potpuni profesionalac u kojeg se mogu ugledati svi koji sanjaju o nogometnoj karijeri. Stoga je podatak da je jučer ujutro iz svlačionice pratio trkačke dionice suigrača zvučao vrlo zabrinjavajuće.

- Ne, srećom nema mjesta zabrinutosti. Vrat mi se malo ukočio zbog nezgodnog trzaja na treningu dan ranije. Ništa opasno, već popodne ću biti sa suigračima. Nema potrebe za odmorom, rekao je Obšivač.

- Kondicija sad doista nije problem, imali smo vrlo kratku stanku, tako da nije bilo ni vremena za opuštanje. Imao sam aktivni odmor, koji mi je dobro došao. Samo sam malo radio, čisto preventive radi, veli on.

Kad to kaže igrač koji dolazi trenirati i nedjeljom, koji svakog dana obavezno nakon treninga ide na masažu, koji svaki trening odradi "sto na sat", onda ne treba ni sumnjati u to da je i za kratkog odmora trenirao. Uostalom, slijedi nikad jača liga. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter