Jure Obšivač: Nitko sretniji od mene

Prvijenac u dresu Istre 1961 - Jure Obšivač (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)
Prvijenac u dresu Istre 1961 - Jure Obšivač (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)

I treći put u ovoj sezoni nogometaši Istre 1961 svladali su Hrvatski dragovoljac. U utakmici trećega kola odigranoj u Sigetu "zeleno-žuti" su slavili golom Dejana Radonjića, u 12. kolu na "Drosini" završilo je 2:1, a golove za domaćina zabili su Slavko Blagojević i Dejan Radonjić, dok je u nedjelju u Sigetu, u utakmici 21. kola, opet bilo 2:1, a nova tri boda pulskom prvoligašu pogocima su osigurali Fausto Budicin i Jure Obšivač.

I jednom i drugom bili su to prvi golovi ove sezone, štoviše, Obšivaču je gol što ga je zabio u 79. minuti bio prvijenac u "zeleno-žutom" dresu. Igrač koji je u Pulu stigao tijekom prošlogodišnjeg zimskog prijelaznog roka tako se napokon upisao u strijelce u svom 32. uzastopnom prvenstvenom nastupu za Istru 1961.

Naime, nakon što je lanjskog ožujka debitirao u susretu 23. kola, kad je Istra 1961 na Poljudu svladala Hajduk, Obšivač je do kraja sezone odigrao 11 susreta od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka.

U istom je ritmu nastavio i u tekućem prvenstvu, u kojem je također odradio kompletan prvenstveni program, 21 utakmicu, i onda napokon nakon 2.869 minuta prekinuo golgeterski post te majstorskim udarcem svladao Ivana Čovića, golmana Hrvatskog dragovoljca, koji se također može pohvaliti činjenicom da je ove sezone nezamjenjiv dio svoje momčadi.

- Napokon se i to dogodilo i nitko sretniji od mene, što drugo reći. Utakmica je sama po sebi bila teška, usto je teren u Sigetu bio iznimno težak za igru, ali mi smo bili spretniji, pametniji, bolje smo se snašli i, Bogu hvala, uspjeli smo upisati tri boda, zadovoljno je zvučao Jure Obšivač nakon svog prvijenca u dresu Istre 1961, koji mu je donio i epitet igrača utakmice. "Drago mi je zbog toga, ali sve je to došlo kao plod momčadske igre i čestitao bih svim suigračima na borbenoj igri zahvaljujući kojoj smo stigli do pobjede što nas je još više približila petoj poziciji na ljestvici", skroman je bio Obšivač. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter