Jure Obšivač: Nepravda nam treba biti dodatni motiv

Jure Obšivač (Manuel ANGELINI)
Jure Obšivač (Manuel ANGELINI)

Prilično neočekivano odradili su jučer pulski igrači jutarnji trening. Nije bilo tako planirano, ali stručni stožer "zeleno-žutih" na čelu s trenerom Igorom Pamićem odlučio je ujutro odraditi trening u Štinjanu. Posebnu pažnju Igor Pamić posvetio je radu sa svojim napadačima koji su stoga radili dulje od ostalih. Tako je Jure Obšivač mogao ranije stići na zakazano druženje s novinarima.

Igrač rođen u Metkoviću koji je prošao omladinsku školu Hajduka u Pulu je posljednjeg dana zimskog prelaznog roka stigao kao vezni igrač da bi silom prilika, ozljedom Igora Čaglja, bio prebačen na stopera. Tamo se toliko dobro snašao da sad u tandemu s kapetanom Budicinom tvori prvi stoperski par "zeleno-žutih".

- Došli smo do toga da to sad postaje moja prirodna pozicija i više se i ne osvrćem na poziciju u veznom redu. Sad se najbolje snalazim na stoperu - rekao je Obšivač, čije je riječi kasnije potvrdio i trener Pamić dodavši kako mu ne pada napamet razbiti uigrani stoperski tandem ispred kojeg sad ima i uigrani tandem zadnjih veznih Blagojević - Batarelo s kojim je više nego zadovoljan.

Obšivač je proljetos postao ponajbolji igrač "zeleno-žutih", pa se očekivalo da će i u ovom prvenstvu biti glavni oslonac pulskih ambicija. Posebno u startu dok se novi igrači posve ne uklope u trenerove zamisli. No, nije sve išlo prema zamislima, u prva tri kola Obšivač je malo "plivao", no već s Lokomotivom je pokazao kvalitete zbog kojih postaje stoper koji uz odličnu igru u obrani ima i sjajan način iznošenja lopte iz zadnje linije i otvaranje napada. Nešto što se jako rijetko viđa kod stopera.

- Iskreno, ni sam nisam zadovoljan svojim dosadašnjim igrama u ovom prvenstvu, ali vidim da ide na bolje. Imam još dosta prostora za napredak, baš kao i cijela momčad i to je ono što mi daje dodatni optimizam za nastavak sezone. Treba biti realan, kritički se osvrnuti na dosadašnji učinak i nastaviti raditi maksimalno svaki trening i forma će doći, kako moja, tako i cijele momčadi. Imamo možda i bolju momčad nego lani. Jasno, lako je to sad reći, ali vjerujem da ćemo to vrlo brzo dokazati i na terenu. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter