Jurcic predstavio program Hrvatske ekonomske inicijative

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ekonomska inicijativa (HEI), predvodena bivšim visokim clanom SDP-a Ljubom Jurcicem, predstavila je u cetvrtak program za iduce parlamentarne izbore pod geslom "Znati kako", koji ce se temeljiti na domacim resursima i znanju.

Na predstavljanju programa u Novinarskom domu Jurcic je naglasio da se ta inicijativa pokrece s ciljem dugorocnog, stabilnog, održivog i ravnomjernog razvoja Hrvatske koji ce se temeljiti, medu ostalim, na domacim resursima, obrazovanju, usvajanju novih tehnologija i slicno.

Po njegovim rijecima cilj je okupiti ljude koji su položaj u društvu stekli izvan politike, a imaju znanje, iskustvo, poštenje i energiju te su voljni dio toga uložiti u razvoj Hrvatske.

Program se oslanja na razvoj realnog gospodarstva i industrijalizaciji, proizvodnji i pokretanju hrvatskih resursa, rekao je, dodavši da se ostvarenjem gospodarskih ciljeva mogu poslije ostvariti politicki, socijalni i kulturni ciljevi.

Istaknuo je da se HEI-jev program razlikuje od programa velikih stranaka po tome što je rijec o obrnutu redoslijedu politika, tocnije da je cilj programa velikih stranaka "spas proracuna, a ne razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta".

Jurcic je kritizirao dosadašnju gospodarsku politiku u Hrvatskoj, rekavši da je kratko vrijeme, 2000-ih, postignut gospodarski rast, ali da je izostala prava investicijska, demografska i socijalna politika.

Naglasio je da je potrebno ocuvati temeljne nacionalne interese, kao što je teritorijalna cjelovitost, demografski razvoj, neovisnost na temelju monetarne, politicke i energetske neovisnosti te sigurnost i stabilnost.

Jurcic je u programu posebno istaknuo podizanje samopouzdanja hrvatskih gradana jer su ga, po njegovoj ocjeni, poljuljale haaške presude hrvatskim generalima te razne afere bivših visokih hrvatskih dužnosnika.

Iduci tjedan najavljeno je potpisivanje izbornoga koalicijskog sporazuma sa strankama, poput bloka Umirovljenici zajedno, PGS-a i drugih.


Podijeli: Facebook Twiter