Jurašin izvlačio krojački stroj pa srušio kuću?!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devet mjeseci nakon rušenja kuće u Premanturi Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv Damira Jurašina iz Premanture zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti za koje je predviđena zatvorska kazna u rasponu od šest mjeseci do pet godina.

Jurašina Državno odvjetništvo tereti da je kazneno djelo počinio 14. siječnja 2013. u Premanturi prilikom iseljenja iz obiteljske kuće vrijedne oko 4,5 milijuna kuna u vlasništvu Riste Prodanova.

Iseljenje obitelji Jurašin iz kuće trebalo je biti provedeno temeljem zaključka Općinskog suda u Puli kojim je određena provedba ovrhe pražnjenjem i predajom u posjed ovrhovoditelju Prodanovu za dan kasnije, 15. siječnja 2013.

Jurašina se konkretno tereti da je, kao što piše u službenom izvješću DORH-a "znajući da je u kući građevinskim zahvatom krojački stroj od 2,5 tona preuzeo funkciju nosivog elementa jedinstvene površine od 150 kvadratnih metara, svjestan da bi izvlačenjem stroja s mjesta na kojem se nalazi moglo doći do urušavanja cijele kuće, ali olako držeći da do štetnih posljedica neće doći, naložio vlasniku obrta za rušenje građevinskih objekata i zemljišne radove da izvuče krojački stroj".

Spomenuti vlasnik obrta je uz pomoć bagera i sajle povukao krojački stroj, a pritom su se urušili krov i zidovi obiteljske kuće čime je vlasniku Risti Prodanovu pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 4,5 milijuna kuna. (M. KOŠTA)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter