Juradi zlato i bronca na državnom prvenstvu

Mladen Jurada, prvak Hrvatske u streljaštvu za osobe s invaliditetom
Mladen Jurada, prvak Hrvatske u streljaštvu za osobe s invaliditetom

S državnog prvenstva u streljaštvu za osobe s invaliditetom, održanog proteklog vikenda u Zagrebu, Buzećan Mladen Jurada vratio se s novim medaljama. Natjecao se u tri discipline i osvojio dvije medalje: u disciplini R1 standard zračna puška izborio je prvo mjesto, sedmi put za redom, gdje je ujedno postavio i novi državni rekord, a u disciplini R1 serijska zračna puška osvojio je treće mjesto.

Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu osoba s invaliditetom organizirao je Hrvatski streljački savez osoba s invaliditetom. Natjecanje se održalo na streljani Vrapčanski potok, u disciplinama serijska zračna puška, ISSF zračna puška i pištolj, malokalibarska puška i pištolj.

Iako zadovoljan postignutim rezultatima, Jurada kaže da je njegov nastup malo zasjenio podbačaj u trećoj disciplini R3 standard zračna puška gdje je osvojio sedmo mjesto.

- Bio sam uvjeren da ću osvojiti tri medalje, no zaboravio sam u streljani dio opreme koji je neophodan za pucanje discipline R3 i morao sam se zadovoljiti samo sedmim mjestom, kaže samokritični Jurada.

Za mjesec dana počinju mu pripreme za Europsko prvenstvo koje će se vjerojatno održati u Zagrebu, odakle odmah putuje na Svjetsko prvenstvo u Shull u Njemačkoj. Na Svjetsko prvenstvo putuje samo šest od 12 članova Hrvatske streljačke reprezentacije za osobe s invaliditetom, odnosno oni koji su ostvarili norme.

Jurada se natjecateljski bavi streljaštvom desetak godina i ponosan je vlasnik brojnih medalja. San mu je sudjelovanje na Paraolimpijadi 2016. u Riu de Janeiru. "Ako mi to uspije, bio bih prvi paraolimpijac s Buzeštine u povijesti", kaže Jurada. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter