Jurada skuplja olimpijske norme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Valter Flego i dogradonacelnik Siniša Žulic uprilicili su u srijedu primanje za Buzecana Mladena Juradu, clana Sportskog društva paraplegicara iz Pule.

Jurada je na srpanjskom Svjetskom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom, održanom na zagrebackoj streljani "Vrapcanski potok", postigao zapažene rezultate, cime je dokazao da je jedan od najboljih strijelaca medu osobama s invaliditetom u Hrvatskoj.

Na svjetskom prvenstvu u streljaštvu, koje je okupilo 250 natjecatelja iz 43 zemlje, u sastavu hrvatske reprezentacije - kao jedini strijelac iz Istre - u disciplini standardna zracna puška stojeci zauzeo je 34. mjesto s rezultatom od 565 krugova, što je bilo dovoljno da potvrdi olimpijsku normu od 563 kruga.

U disciplini standardna zracna puška ležeci bio je 59. s pogodenim 591 krugom, samo tri manje od olimpijske norme.

- Bilo je to moje prvo veliko natjecanje i preplavljuju me dvojaki osjecaji. Zadovoljan sam jer sam uspio postici olimpijsku normu, a nezadovoljan jer mi je u drugoj disciplini izmakla za tri kruga. Najveca mi je želja sudjelovati na Paraolimpijadi u Londonu 2012. godine, no prije toga moram nekoliko puta potvrditi norme na vecim natjecanjima.

Ovaj uspješni sportaš radi puno radno vrijeme u Cimosu. Vježba najmanje dva puta tjedno u streljani Streljackog društva "Augustin Vivoda" u Buzetu. Kaže da mu je želja naci trenera, kao i osnovati gradski streljacki klub osoba s invaliditetom.

Gradonacelnik Flego rekao je da je Jurada bio pionir streljaštva i da je puno ucinio za popularizaciju streljaštva ne samo u Buzetu, vec i šire. Prije pet godina Juradi je u akciji Sportskog društva paraplegicara, Grada Buzeta i sponzora nabavljena sportska standard puška, a gradonacelnik je obecao pomoc i pri daljnjoj nabavi potrebne opreme.


Podijeli: Facebook Twiter