Junkers5 promoviraju prvi album

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod nazivom "Are you rock 'n' rolled'", pulski sastav Junkers5 održat ce koncert iduceg petka u Uljaniku gdje ce promovirati svoj prvi album, objavljen krajem prošle godine, uz nove, autorske pjesme, najavio je u srijedu Miro Kusacic.

Grupu Junkers5 moglo bi se nazvati "ogrankom" ili "djetetom" poznatijih Messerchmitta u kojoj sviraju Kusacic i bubnjar Junkersa Saša Petkovic, zatim braca Vibor i Vjeran Juhas, gitarist i basist koji su se profilirali kroz TutanKhamon Space Machine, te pjevacica Elizabeta Petric iz grupe Sake.

Prvi album je jako dobro prošao u medijima iako su na njemu samo obrade, ali obrade na njihov nacin, kao što ih izvode s Messerschmittima.

"To je blues u kojem ima svega", pojednostavio je Kusacic, a radi se o pjesmama Ryana Adamsa, Blondie, Patti Smith, Randyja Newmana i drugih. Od autorskih skladbi koje cemo cuti iduceg petka, bend ce prvi put izvesti pet novih stvari za koje je Kusacic komponirao glazbu, Elizabeta Petric napisala tekstove, dok svi zajedno potpisuju aranžmane.

- Poanta je ovog koncerta da se privuku ljudi koji se kunu u rock 'n' roll, ali ih se ne vida na koncertima, da to bude prava zabava za publiku i za izvodace. Ovo je bend koji širi pozitivnu energiju. Takoder, ovo je rock 'n' roll, a ne rock. Rock 'n' roll za razliku od rocka ima taj "element X" koji ne mogu objasniti, kaže Kusacic. Na koncertu ce snimiti i live DVD.


Podijeli: Facebook Twiter