Juniorsko EP u judu: Grubiša za medalju

Pulska uzdanica u Poreču - Matej Grubiša (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)
Pulska uzdanica u Poreču - Matej Grubiša (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Nešto manje od dvije godine nakon održanog Europskog veteranskog prvenstva, u najveću istarsku dvoranu, porečku Žatiku, predstojećeg se produženog vikenda vraća vrhunski europski judo.

Od petka do nedjelje će se naime u Žatiki, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, održavati Europsko juniorsko prvenstvo na kojem će se natjecati oko 500 djevojaka i mladića dobnog uzrasta do 20 godina iz 40 zemalja.

Dolazak prvih aktivista Europske judo unije u porečki hotel Laguna Molindrio u Zelenoj laguni očekuje se već danas, a svih reprezentacija koje će se natjecati u hotel Delfin u četvrtak, kad će se u 20 sati održati i ždrijeb prvenstva. Natjecanja počinju u petak u 10 sati i potrajat će do nedjelje do večernjih sati.

Hrvatsku će na EP-u predstavljati osam judašica i četiri judaša među kojima i jedan Istranin, Matej Grubiša iz pulskog Istarskog borca, aktualni dvostruki juniorski viceprvak Hrvatske koji će se natjecati u kategoriji do sto kilograma. Grubiši je dosad najveći međunarodni uspjeh srebrna medalja s Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) iz turskog Trabzona prošle godine. (Kristijan KLARIĆ)

Hrvatska na EP-u

Reprezentaciju Hrvatske na EP-u će činiti Matej Grubiša (Istarski borac), Beata Guszak, Tena Šikić, Denis Beljić (Lika, Zagreb), Maja Blagojević (Zagreb), Ana Kokeza, Barbara i Brigita Matić, Monika Šarić (Pujanke, Split), Ivana Šutalo (Dubrovnik), Zlatko Kumrić (Student, Split) i Jurica Katić (Panda, Zagreb).

 


Podijeli: Facebook Twiter