Juniorska biciklisticka elita ponovno u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Biciklisticki klub Loborika Favorit sa svojim partnerima, rovinjskim hotelsko-turistickim poduzecem Maistra te istarskim turistickim i sportskim institucijama, predstavio je na konferenciji za medije tri biciklisticke manifestacije koje ce se tijekom travnja održati u Istri.

U Vrsaru ce se 16. travnja održati treca rekreativna biciklijada Limes slow bike, dan kasnije se sa startom i ciljem takoder u Vrsaru vozi treca medunarodna UCI utrka Trofej Maistre - Limes tour, a od 22. do 24. travnja na programu je i trodnevna medunarodna juniorska UCI utrka Po Istri - Kup nacija. Potonja je na neki nacin sljednica nekadašnje cuvena juniorske utrke Kroz Istru koja je u našoj županiji vožena tocno 50 godina, no lani nije održana.



- Medunarodna biciklisticka organizacija dodijelila je organizaciju ove utrke Po Istri našem klubu Loborika Favorit jer nam je želja sacuvati tradiciju nekadašnje utrke Kroz Istru i nastaviti dovoditi najbolje svjetske juniore na utrku u našoj županiji, rekao je predsjednik Loborika Favorita Dean Vitasovic.

"Utrka Po Istri jedna je od osam svjetskih utrka koja se nalazi u službenom kalendaru UCI-ja i boduje za juniorski Kup nacija. U odnosu na Kroz Istru, novu smo utrku smjestili u novi termin, krajem travnja, jer ga zajedno s našim turistickim partnerima smatramo pogodnijim za priredivanje ovakvih manifestacija. Poveznica ova utrke s nekadašnjom Kroz Istru je i njena druga etapa od Umaga do Labina koja je jednaka etapi koja se vozila na staroj utrci, dok su nam prva i treca od Rovinja do Buzeta i od Vrsara do Pule nove."

O važnosti spoja sporta, posebice biciklizma s hrvatskim turizmom, govorili i predstavnica Maistre Meri Vidulin, direktorica TZ-a Vrsara Natalija Vugrinec, predsjednik SSIŽ-a i predsjednik Organizacijskog odbora utrke Po Istri Anton Peruško, clan Organizacijskog odbora Ozren Müller i procelnik županijskog odjela za turizam Branko Curic.


Podijeli: Facebook Twiter