Junaci Ivana Fijolica i igra svjetlosti Kristine Lenard

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Studio Golo Brdo u Rovinjskom Selu ovoga je puta ugostio dvoje mladih umjetnika - Ivana Fijolica i Kristinu Lenard, koji su se predstavili svojim originalnim radovima.

Fijolic je izložio dva reljefa iz serije radova iz 2005. stvaranih za pilot-program zagrebackog Muzeja suvremene umjetnosti. Na drvenim kutijama, kako ce pojasniti sam autor, improvizirao je tako da je odredio neku tocku, trenutak njemu važne price osobnog ili društvenog karaktera i pokušao je ispricati pomocu akcijskih i slicnih figura koje je obavio perlama, žicom, drvenim kockicama te drugim šarenim oblicima i materijalima. Ti se likovi bore protiv (ne)pravde i u tome, dakako, uspijevaju.

Fijolic je diplomirao na Nastavnickom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a od 1999. do danas izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je i nekoliko nagrada. Njegovi su radovi izloženi i na javnim prostorima u Parku skulptura u Vrsaru, jedan je izložen u Ceškoj, a publici je vjerojatno najpoznatiji njegov "Bruce Lee" u Mostaru.

Lenard se u svojem radu cesto koristi fotografijom i njezinim glavnim znacajkama - svjetlošcu i reprezentacijom zbilje, cime želi promatrace svojih radova testirati i aktivirati njihovu percepciju videnja stvari njezinim ocima. U studiju Golo Brdo izložen je njezin rad "Balon Balans", fotografija u light-boxu, svjetlecem okviru koji dolazi do izražaja u mraku.

Ova je umjetnica takoder završila Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, a usavršavala se u Poljskoj i Švedskoj. Izlagala je na dvadesetak samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je dviju stipendija i nagrade publike na 9. trijenalu hrvatskog kiparstva 2006.

 

 

 

Slike:Array ( [0] => Array ( [name] => Array ( [0] => - GL354790.JPG ) [pos] => 1 [caption] =>

«Balon balans»

 

) [1] => Array ( [name] => Array ( [0] => - GL354791.JPG ) [pos] => 1 [caption] =>

Ivan Fijolic

M. MEDIC

 

) ) \n

Ostali tekst:

 


Podijeli: Facebook Twiter