Julian Lage Group za otvorenje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako se kao u staroj uzrecici po jutru dan poznaje, onda ce Rovinj i Avantgarde Jazz Festival, koji je poceo sinoc nastupom skupine Julian Lage Group, biti neizbježno mjesto za ljubitelje vrhunskog jazza. Na bazenima ispred hotela Monte Mulini glazbenici predvodeni Julianom Lageom,svojedobno proglašenim Wunderkindom, jazz gitaristom, skladateljem i aranžerom, vec su prvim taktovima osvojili publiku.

Grupu uz Lagea cine Tupac Mantilla za bubnjevima, Jorge Roeder za kontrabasom, saksofonist Dan Blake te violoncelist Aristedes Rivas. Osim s prvog albuma "Soundign Point", nominiranog za Grammyja 2009. godine, publika je imala prilike cuti i skladbe s najnovijeg albuma "Gladwell" koji je izašao pred desetak dana - "233 Butler" te "Cocoon". Svi su se glazbenici pokazali vrhunski u izvedbama i improviziranju.

Ono što se može na prvu loptu reci je da se Lageov multitalent pretapa u komponiranje i muziciranje pa se u skladbama stari štih, originalan jazz zvuk koji je nekada prodirao iz zadimljenih americkih klubova stapa s modernim, elektricnim, pa cak i latino žanrom, ali i komornom glazbom.

Glazbenici su predstavljeni kao apsolutna buducnost jazza, mladi vitezovi okruglog stola ovog žanra koji ce se slušati, a u tome je i poveznica s festivalom koji ima ambiciju postati jedan od najboljih u Istri, Hrvatskoj, ali i Meidteranu. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter