Juhom do zdravlja i vitke linije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Naše bake odavno su znale da je domaca juha zdrava za naš organizam, a sada su to potvrdili i znanstvenici koji tvrde da jedan tanjur domace juhe svaki dan može pomoci kod "skidanja" suvišnih kilograma, ali i ojacati imunitet. Nije stoga cudno da jedna stara izreka kaže "dobar doktor prvo koristi hranu, pa onda lijekove". Znanstvenici tvrde da njezina terapeutska vrijednost leži u sastojcima.

Naime, konzumiranje domace juhe jednom dnevno pomoci ce vam otkloniti toksine iz organizma i omoguciti brže trošenje kalorija. Poželjno je da juha bude pripremljena od organskog povrca, jer u suprotnom pesticidi mogu organizam dodatno opteretiti toksinima.

Takoder, važno je prilikom kuhanja juhe na umu imati cinjenicu da kuhanje namirnica na jakoj vatri može uništiti vitamine iz povrca, pa je stoga uvijek kuhajte na nižoj temperaturi.

Za dobar imunitet preporucuje se da u juhu stavite mrkve, kelj, svježi dumbir, luk, origano ili gljive, osivno o vašim željama. Svaka od ovih namirnica je korisna za cišcenje organizma.


Podijeli: Facebook Twiter