Juha od škampa i krastavaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Recept je jednostavan i brzo se priprema. Idelano osvježenje za vruce dane, a u prilog ide i cinjenica da je juha niskokaloricna. Po završetku pripreme, gotovu juhu možete ukrasiti kuhanom dagnjom.

Sastojci:
3 veca krastavca, oguljena i bez sjemenki, 1 šalica mlacenice, pola šalice jogurta, trecina šalice nasjeckanog luka, 1 žlicica mljevenog kumina, 200 g ocišcenih kuhanih škampa, 1 oguljena i nasjeckana rajcica, 1 tanko narezani luk.

Priprema:
Usitnite dva i pol krastavca. Izmiksajte u pire nasjeckane krastavce, mlacenicu, jogurt, luk i kumin. Posolite i popaprite. Poklopite i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata, narežite preostali krastavac i ostavite po strani.

U sredinu svakog tanjura stavite škampe. Oko škampa nalijte hladnu juhu. Posipajte rajcicom, lukom i krastavcem.


Podijeli: Facebook Twiter