Juha od poriluka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zimski mjeseci su kao stvoreni za razne maneštrice i juhe. One ce nas u ove hladne i vlažne dane zasigurno dobro ugrijati. Preporucujemo juhu od poriluka, nije ju teško pripremiti, a nije ni skupa. Provjerite je li tako!



Sastojci:
4 poriluka, 2 krumpira, 1/4 l mlijeka, 5 dkg pancete, malo maslaca, žlica brašna, 1 dcl kiselog vrhnja, peršin, papar, sol.
Priprema:
poriluk narezati na kolutice, dobro oprati i ocijediti. Na maslacu popržiti kockice pancete s porilukom. Podlijevati s malo vode. Kad poriluk omekša, dodati krumpir narezan na kockice, žlicu brašna, mlijeko, vodu te sol i papar po želji. Kuhati 15-ak minuta. Na kraju umiješati kiselo vrhnje i nasjeckani peršin. Po želji, juha se može izmiksati i poslužiti s ukuhanim jajem.


Podijeli: Facebook Twiter