Jugović (Istra 1961): Napokon pogodak u HNL-u!

Igor Jugović (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Igor Jugović (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Dva dana nakon druge uzastopne prvenstvene pobjede, domaćeg trijumfa nad Interom, zeleno-žuti su se vratili uobičajenom radnom ritmu. Paklene vrućine teško padaju i domaćim igračima, dečkima koji su već navikli na kolovoške topline u ovim krajevima, pa kako li je tek onda kontinentalcima, naročito onima koji su ovog ljeta pojačali pulske redove i još se nisu stigli adaptirati na uvjete koji ovdje vladaju. U tu skupinu spada i Igor Jugović, rođeni Zagrepčanin koji je prije dolaska u Istru 1961 branio boje Zagreba i kazahstanskog Irtiša iz Pavlodara.

- U Puli se barem možeš baciti u more da se rashladiš - recept je kojim se 23-godišnji Jugović bori protiv visokih temperatura. - Trener nam ne brani kupanje, čak ističe da je poželjno otići navečer poslije treninga da se noge malo ohlade, ali svejedno ne idemo baš često na more. Ponekad vikendom poslije utakmice i eventualno još jednom tjedno i to uglavnom predvečer iza 19 sati, kad temperature malo popuste. Ne stiže se više, naporno se radi i umor je prisutan pa ostalo slobodno vrijeme uglavnom prespavamo.

Igor Jugović svoj je prvoligaški debi upisao 15. ožujka 2008. godine na Kantridi, kad ga je u samoj završnici susreta u igru ubacio tadašnji trener Zagreba Miroslav Ćiro Blažević. Odigrao je Jugović u redovima bijelih iz Kranjčevićeve ukupno 77 prvenstvenih utakmica, prikupio respektabilnih 4.650 prvoligaških minuta, ali nikad mu nije pošlo za nogom zatresti protivničku mrežu.

Prvoligaški prvijenac u karijeri stigao je kad je prešao u redove pulskog prvoligaša, gdje je nakon 279 minuta u "žuto-zelenom" dresu napokon pogodio.

- Vidio sam Ottochiana i očekivao sam tu loptu. Zvao sam ga desetak sekundi i kad je digao glavu rekao sam samom sebi "to je to", on mi je poslao loptu i ja sam zabio - prisjetio se Jugović kako je to izgledalo u subotu protiv Intera. - Prvo što sam osjetio bilo je veliko olakšanje. Vodili smo u tom trenutku 2:1 i sve je još visjelo u zraku. Da je Inter slučajno zabio mogla je nastati panika, ovako sam znao da nam je moj gol osigurao pobjedu te mi je zbog momčadi, zbog mira i zbog navijača koji nas podržavaju bilo drago što sam zabio.

Nakon Intera, u subotu na Drosinu stiže Split. Susjedi na ljestvici, koji se trenutačno nalaze stepenicu ispred Puljana s devet bodova na svom kontu sigurno su kvalitetnija momčad od "keramičara". - Mislim da će nam utakmica protiv Splita biti lakša od one protiv Intera, prvenstveno stoga što su Zaprešićani u Pulu došli samo s jednom jedinom namjerom, da se brane. Split će u Pulu doći igrati, nadigravati se i bit će to puno ljepša utakmica za gledanje - uvjeren je Jugović. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter