"Jug na dva kotača": U Medulinu pedaliralo 200 biciklista

Start ispred medulinskog kampa  (D. ŠTIFANIĆ)
Start ispred medulinskog kampa (D. ŠTIFANIĆ)

Prvoj ovogodišnjoj biciklijadi iz ciklusa "Jug na dva kotača", koja je startala u subotu u 10 sati iz Medulina, odazvalo se 200 sudionika svih uzrasta. Biciklisti, mahom rekreativci, ali i oni s ozbiljnim stažem u nogama, okupili su se prijepodne na medulinskoj rivi kako bi zajedno, u ne prebrzom tempu i ugodnom društvu, odvozili stazu dugu 20-ak kilometara. Gotovo cijela trasa pratila je morsku obalu!

Povorka biciklista napravila je đir po medulinskom kampu, zatim šetnicom prošla ispod medulinskih hotela da bi kroz kamp Kažela stigla na Marleru. Nakon kružnog obilaska poluotoka, uz plodne njive i vinograde, te dva sata pedaliranja, sudionici su se vratili na medulinsku rivu. Razlog zašto nije organizirana posebna trasa za najmlađe sudionike i one manje vještije u vožnji, kao što to bude čest slučaj na ovim biciklijadama, je taj što ruta nije bila posebno zahtjevna te je bila primjerena i djeci. Po povratku u Medulin, oko podneva, za bicikliste je organizirana zajednička marenda.

Treća je ovo godina održavanja biciklijada "Jug na dva kotača" u organizaciji turističkih zajednica južne Istre, odnosno Medulina, Pule, Fažane, Vodnjana, Ližnjana, Marčane i Barbana. Za prvu ovogodišnju bio je zadužen TZ Medulina uz suorganizaciju KBBXS-a Adrenalina i poduzeća Arenaturist. Kao i ranijih godina, nakon medulinske biciklijade uslijedit će još pet manifestacija u predsezoni i posezoni. Već ovog mjeseca, 30. travnja, biciklisti se okupljaju u Fažani, zatim 20. svibnja u Vodnjanu, a 17. lipnja u Šišanu. Ciklus se nastavlja nakon ljetne špice, u rujnu, biciklijadom u Divšićima te u listopadu u Puli.

Svi koji sudjeluju na četiri od šest biciklijada, na završnoj će manifestaciji u Puli dobiti prigodnu majicu te će sudjelovati u velikoj tomboli s 3.000 kuna u poklon bonu kao glavnoj nagradi. Na prošlogodišnjim je biciklijadama sudjelovalo ukupno 500 biciklista! (Z. STRAHINJA)

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter