Judo: Istarski borac prvak Hrvatske!

Darko Šekuljica ozlijedio se već u prvoj borbi, ali to nije spriječilo pulske judaše da uzmu titulu prvaka (arhiva)
Darko Šekuljica ozlijedio se već u prvoj borbi, ali to nije spriječilo pulske judaše da uzmu titulu prvaka (arhiva)

Judaši Istarskog borca momčadski su prvaci Hrvatske. Treći je to naslov najboljih za pulske judaše u zadnjih pet godina, nakon što su najbolji bili 2008. i 2009. godine, da bi potom 2010. godine i lani primat u Hrvatskoj morali priznati Dubrovniku 1966.

Dubrovčani su i ove godine bili glavni favoriti, ali njihova zvučno najavljena pojačanja nisu se pojavila na prvenstvu i to su judaši Istarskog borca znali iskoristiti.

Na prvom turniru, održanom prošle subote u Pattinaggiu, Puljani su upisali sve pobjede, isti scenarij ponovili su danas u Dubrovniku i s maksimalnih 20 bodova stigli do svog trećeg naslova. Nije im pritom smetala ni činjenica da najavljeno pojačanje Dragan Crnov zbog ozljede nije nastupio, da se Darko Šekuljica ozlijedio već u prvoj borbi te da u Dubrovnik nije otputovao Loris Kablinović. I u tako okrnjenom sastavu Puljani su savladali sve protivnike - Dalmacijacement iz Kaštela, zagrebačke Dugave te tri dubrovačka predstavnika, Uranage, Dubrovnik i Dubrovnik 1966. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter