Judo: Boris Maurović zlatni u Paksu

Boris Maurović (Arhiva)
Boris Maurović (Arhiva)

Boris Maurović, kadet Istarskog borca, osvojio je zlatnu medalju na međunarodnom turniru u judu koji je u mađarskom gradiću Paksu okupio 600 natjecatelja iz 57 zemalja. Maurović je nastupio u kategoriji do 73 kg i do zlata stigao s četiri pobjede, ostvarene protiv mađarskih judaša, što nije pošlo za rukom njegovom klupskom kolegi Dominiku Družeti, koji je poražen u finalu.

Družeta je nastupio u kategoriji do 81 kg i također mu je put do medalje bio "posut" domaćim predstavnicima, a u ogledu za zlato svladao ga je Mađar Kovacs. Do medalje nije uspio stići treći pulski kadet Borna Branković kojeg je u kategoriji do 50 kg već u prvom kolu zaustavio Mađar Kozma, no zato se medaljom, i to brončanom, okitio Manuel Krajcar, jedini predstavnik Istarskog borca među mlađim kadetima.

Krajcar je nastupio u kategoriji do 66 kg i već u prvom kolu pretrpio poraz od Mađara Pustzana, ali se potom kroz repasaž pobjedama nad mađarskim judašima Wolfom i Bagijem probio do borbe za treće mjesto u kojoj je svladao Srbina Kneževića. (I. CEROVAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter