Judaši Istarskog borca obranili naslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Judaši "Istarskog borca" obranili su naslov momcadskog prvaka Hrvatske u judu, uvjerljivo pokorivši konkurenciju u kadetskoj ligi. Domacin natjecanja bio je Split, gdje se okupilo osam najboljih hrvatskih klubova podijeljenih u dvije skupine. Unutar skupina klubovi su se obracunavali svatko sa svakim, nakon cega su po dvije najbolje momcadi izborile plasman u polufinale.

Puljani su natjecanje po skupinama otvorili uvjerljivom pobjedom nad splitskim "Studentom", ostvarivši šest pobjeda ipponima za ukupnih 6:1, da bi potom po istom receptu i istim rezultatom stradala i "Rijeka". Time su pulski judaši osigurali prolazak u polufinale te potom malo ležernije odradili mec protiv "Solina", što su iskoristili njihovi protivnici da im "otrgnu" dva boda.

Polufinale protiv "Dubrovnika 1966" donio je povratak starim navikama i šest brzih pobjeda uz predaju Ušica koji se ozlijedio protiv "Solina" te Puljani nisu željeli ništa riskirati.

Finale je "Istarskom borcu" za protivnika donijelo dubrovacki "Uranage", a u susretu koji je od samog pocetka bio jednosmjerna ulica, mladi Puljani su upisali svih sedam pojedinacnih pobjeda, potvrdivši tako na najbolji nacin da u ovom uzrastu nemaju pravu konkurenciju u Hrvatskoj.

Poput "Istarskog borca", uvjerljive su medu kadetkinjama bile judašice splitskih "Pujanki", koje su takoder obranile naslov prvakinja, dok je jedini istarski predstavnik "Pulafit" svoj nastup okoncao na petoj poziciji.


Podijeli: Facebook Twiter