Judaši Istarskog borca idu po potvrdu naslova

PODEBLJATI KLUPSKU RIZNICU - Dean Ilić (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)
PODEBLJATI KLUPSKU RIZNICU - Dean Ilić (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Prvi krug Prve hrvatske lige, održan proteklog vikenda u Pattinaggiu, judaši Istarskog borca okončali su sa stopostotnim učinkom. U najavi natjecanja trener Puljana Dean Ilić izjavio je da bi bio zadovoljan s tri pobjede u pet susreta jer su prvenstvo odlučili iskoristiti da u vatru gurnu domaće perspektivne klince koji će se, realno, teško moći suprotstaviti iskusnijim protivnicima. Budući da su dolazak u Pulu u "pet do 12" otkazali judaši dubrovačkog Uranagea, ostalim sudionicima prvenstva to je značilo jedan susret manje, no to nije smetalo judašima Istarskog borca da ostvare jednu pobjedu više od brojke koju je njihov trener zaželio.

S osam bodova u džepu, Istarski borac odlazi u subotu u Dubrovnik gdje će se održati drugi, ujedno i završni krug Prve hrvatske lige. U posljednje četiri sezone Puljani su dvaput bili prvaci (2008. i 2009.) te dvaput viceprvaci Hrvatske (2010. i 2011.), sad im se smiješi treća titula.

Naime, branitelj naslova Dubrovnik 1966 u Puli je osvojio samo dva boda te su se tako u glavne pulske konkurente u borbi za zlato prometnuli Kaštelani koji su uz poraz od Istarskog borca u Pattinaggiu upisali tri uvjerljive pobjede.

- Čak i da Dubrovčani na domaćem terenu nastupe s najavljenim pojačanjima, oni nas ne mogu stići, što znači da će o prvaku Hrvatske najvjerojatnije odlučivati naš ogled protiv Dalmacijacementa. Kako će u drugom krugu u stroju biti i Dragan Crnov u kategoriji do 73 kg, s njim mi ne možemo izgubiti od Kaštelana, što znači da idemo u Dubrovnik potvrditi naslov - zaključio je Ilić. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter