Jucifer: Zvucna eksplozija u Uljaniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bilo je žestoko, žešce nego što smo ocekivali, na sinocnom nastupu americkog sludge/stoner metal dvojca Jucifer u Uljaniku koji je u Pulu stigao u sklopu europske turneje.

Cetrdesetak ljudi bilo je najviše koliko se moglo izbrojati u jednom trenutku u velikoj sali koja se pokazala prevelikom za interes, bolje receno manjak interesa publike.

Koncert Jucifera je eksplozija zvuka. Iako ovaj vjecno putujuci bend cine samo bracni drugovi, pjevacica i gitaristica Gazelle Amber Valentine te Edgar Livengood, zbilja praše da se sve trese. Edgar bubnja tako snažno da mu redovito ispadaju palice ili pokoja cak i pukne i poleti prema publici, dok G nemilice "cijedi" svoju gitaru i pjeva deruci se iz sve snage, tresuci se da joj za vrijeme koncerta skoro uopce ne vidimo lice koje prekriva duga kosa.

Iako baš i ne poznajemo temeljito njihove pjesme, primijetili smo da uživo zvuce puno, puno agresivnije nego u studijskim verzijama u kojima znaju ponekad usporiti ritam, a ovdje nije uvijek jasno da li to Gazelle zbilja pjeva i niže stihove ili samo vice kako bi upotpunila zvucnu sliku.

Energije im nipošto ne manjka što su oni koji su došli znali cijeniti, a i zbilja je teško ostati indiferentan na ovaj koncertni metalni udar.

U sat vremena koncerta nije bilo stanki izmedu pjesama, niti ikakve komunikacije s publikom, a oni koji su ostali do kraja tek su kratkim aplauzom ispratili Edgara i Gazelle koja im se zahvalila s jednim „Thank you" i to je bilo to. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter