Jubilej pulskih obrtnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Obrtništvo se, prema najavama iz Vlade, ponovno nalazi pred strukturalnim promjenama pa pozivam obrtnike da zajednicki pokušajmo iznaci zadovoljavajuce rješenje. Ova vecer je dobra prilika da se osvrnemo i na naš 45-godišnji rad, zahvalimo svima koji su pridonijeli da Udruženje opstane tijekom turbulentnih godina", rekao je predsjednik pulskog Udruženja obrtnika Vitomir Pap pred brojnim uzvanicima na proslavi 45. godišnjice Udruženja.

O reformama pri Obrtnickoj komori govorio je i predsjednik Hrvatske obrtnicke komore Mato Topic rekavši medu ostalim da se ne može složiti da postoji jedinstveni komorski sustav (kako se predlaže) te da ce uciniti sve da pronade zajednicki jezik s Vladom, odnosno da obrtnici kao i dosad zadrže samostalnost.

Nakon niza cestitki i darova koje su predsjedniku Udruženja uputili gosti iz drugih Udruženja i županija, uslijedila je podjela priznanja pulskim obrtnicima. Medu više od 20 obrtnickih priznanja, posebno su nagradene Maria Moschion i Rosa Gina Berghich, odnosno frizerski obrt "Nella" i ugostiteljski obrt "?ina" koji neprekidno rade više od 40 godina.


Podijeli: Facebook Twiter