Jubilarni Hand made s više od 200 izlagača

Sajam je ove godine dobio i svoju maskotu
Sajam je ove godine dobio i svoju maskotu

Deseti Hand made festival - Festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna, održat će se u Domu hrvatskih branitelja u Puli od petka do nedjelje 19. do 21. listopada.

Festival je, navela je autorica projekta i direktorica festivala Lela Blekić, osmišljen s ciljem očuvanja i promicanja jedinstvenih vrijednosti ručnih izrada, proizvoda i usluga.

- Prvi Hand made festival prije deset godina okupio je 70-ak izlagača i bio je prvi festival takve vrste u Hrvatskoj. Svake godine broj izlagača, ali i posjetitelja, je rastao, da bi došao na više od 200 izlagača koliko ih sada maksimalno možemo primiti, navela je Blekić i dodala da je specifičnost ovoga sajma što izlagači svoj proizvod izrađuju ili finaliziraju njegovu izradu "na licu mjesta".  

Ovogodišnji sajam okupit će izlagače iz cijele Hrvatske koji će se smjestiti u pet velikih sala Doma, a svoje će proizvode izložiti brojni slobodni umjetnici, hobisti, rukotvorci, kreativci, tradicijski i umjetnički obrti, proizvođači suvenira, ukrasa i uporabnih predmeta, umjetničke, proizvodne i tradicijske udruge. Predstavit će se i aranžeri, dekorateri, dizajneri ali i proizvođači tradicionalne hrane i pića, bilja…

Budući da se prethodnih godina pokazao interes za edukacijom, ove će se godine na programu naći čak 40 besplatnih kreativnih radionica za djecu i odrasle u kojima će se, primjerice, izrađivati lutkice od lavande, drveni nakit, krpene lutke, lepoglavska čipka… Održavat će se i eko radionice te radionice za djecu. S obzirom da radionice može pohađati 20-ak polaznika poželjno je da se zainteresirani prijave, putem e-maila [email protected] ili na infopunktu festivala.

Festival organizira Udruga Razvoj, pokrovitelji su Istarska županija, Grad Pula i Ministarstvo poduzetništva i obrta, a sponzori su Turistička zajednica Grada Pule i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula. Ulaz na sajam, koji će biti otvoren od 9 do 20 sati, je besplatan.

Svečano otvorenje bit će u petak, 19. listopada, u podne. Ono je svake godine drugačije i maštovito, a ove se, doznajemo, planira "radno otvaranje sajma". Kakav nas performans čeka Blekić je sačuvala kao tajnu za otvorenje. Uz tajne goste, na otvorenju će nastupiti i "Teatar naranča". (B. PETROVIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter