Jubilarni boćarski i pikado turnir umirovljenika


Deseti, jubilarni i rekordni po broju sudionika međunarodni rujanski boćarski i pikado turnir umirovljenika okupio je čak 120 natjecatelja i tridesetak uzvanika.

Sudjelovale su muške i ženske ekipe u boćanju i ženske ekipe u pikadu iz jedanaest udruga Matice umirovljenika Istarske županije - Buzeta, Bujštine, Kanfanara, Rovinja, Pule, Poreča, Pazina, Labina, Fažane i gosti iz Rijeke i Kopra.

Turnir su, u povodu gradskog praznika i Subotine, na terenima u Kozarima i Sovinjaku organizirale buzetska i županijska udruga Matice umirovljenika Hrvatske.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto u elektroničkom pikadu osvojila je ekipa Buzeta 2, drugo Fažane, a treće Kopra. Pojedinačno je najbolja bila Vanda Stoković, drugo mjesto dijele Zdenka Rabar i Mira Đusić, a trećeplasirana Marija Pliško.

U boćanju se iskazala ženska ekipa Fažane, drugo mjesto zauzela je ekipa Rovinja, a treće Bujštine.

U muškoj konkurenciji najbolja se u boćanju pokazala ekipa Pazina, druga je bila ekipa Buzeta, a treća Poreča.

Izrazivši zadovoljstvo što je tradicionalni turnir dočekao desetu godišnjicu, predsjednica buzetske udruge umirovljenika Nadija Jermaniš istaknula je da je cilj ovakvih sportskih susreta međusobno druženje, ali i jačanje suradnje među umirovljeničkim udrugama pograničnog područja. Svima je cilj poboljšanje socijalne sigurnosti i položaja umirovljenika.

Turnir je bacivši boću otvorio buzetski gradonačelnik Siniša Žulić, a umirovljenicima je dobre sportske rezultate zaželio i predsjednik županijske umirovljeničke udruge Bruno Stermotić. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO) 


Podijeli: Facebook Twiter