Jubilarni 10. Weekend Media Festival uz bogati program

S radionice u pulskoj Komori (M. MIJOŠEK)
S radionice u pulskoj Komori (M. MIJOŠEK)

Budućnost koju donosi STEM,  komunikacija Agrokorove krize, kako osloboditi državu klijentelizma, umjetnost kao budućnost oglašavanja, utjecaj biznisa i politike na medije, neke su od tema koje očekuju sudionike jubilarnog 10. Weekend Media Festivala, najvećeg regionalnog festivala komunikacijske industrije,  koji će od 21. do 24. rujna održati u Rovinju, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.

- Za deseti Weekend pripremili smo bogat program koji će se paralelno odvijati u šest dvorana, a sudionike očekuje i tri velika partyja, najavio je direktor Festivala Tomo Ricov.

Direktor programa Festivala Nikola Vrdoljak posebno ističe  panel "STEM, j'taime: budućnost je već počela" na kojem će poduzetnik Nenad Bakić, sociolog Boris Jokić i inovator Mate Rimac predstaviti  važnost popularizacije STEM obrazovanja mladih ljudi i razvoja digitalnog društva.

Na jednom od panela detaljno će se analizirati kako se komunicirala kriza najveće regionalne kompanije Agrokora, dok će se panel "Hrvatska ide naprijed" baviti tezom da postoje dvije Hrvatske, klijentelistička koja želi zadržati postojeći ekonomski model i otvorena koja želi naprednije gospodarstvo, dodao je Vrdoljak.

O najvećem skandalu u svijetu nogometa, namještanju svjetskog prvenstva u Kataru, u Rovinju će govoriti novinar britanskog The Sunday Timesa Jonathan Calvert koji je najzaslužniji za njegovo razotkrivanje, a o transformaciji kompanije Google  iz internetskog pretraživača u kompaniju umjetne inteligencije Dominik Osterholt s Google Digital Academy.

Slobodom medija bavit će se panel "House  of cards", a jedan od panela bit će posvećen i fenomenu kreativnog dokoličarenja, najavljuju organizatori.

Reklamne agencije na Weekendu očekuje i šesta po redu revija BalCannes na kojoj će se  birati najboljih 25 agencijskih projekata regije, dok će se u okviru nagrade SoMO Borac predstaviti najbolji digitalni radovi u više kategorija.

Dobroj atmosferi festivala pridonijet će i glazbeni program.

Festival će se održati u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe, a ove se godine na njemu očekuje preko 4.500 sudionika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter