Jubilarna "Istarska romantična večer"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deseta, jubilarna manifestacija "Istarska romantična večer", najavljena je na konferenciji za medije, održanoj u četvrtak ujutro u kuli u starom gradu Kršanu. Roman Carić, zamjenik načelnika Općine Kršan ukazao je na važnost prostora u kojem je održana konferencija, kazavši kako je kula najveći biser općine te kako uz zidine u Plominu čini najljepši i najvrjedniji dio općine.

Podsjetio je da je općina s obnovom kule započela 2012. te je od tada do danas uložila 1,7 milijuna kuna vlastitih sredstava i 360 tisuća kuna, koje je povukla od Ministarstva kulture. U ožujku ove godine potpisan je ugovor s Vladom RH, na iznos od gotovo milijun kuna, a odnosi se na projektnu dokumentaciju i sanaciju kaštela Kršan.

Direktorica turističke zajednice Općine Kršan, Ariana Brnetić, dodala je da će u ponedjeljak 14. kolovoza, stari grad Kršan odisati romantikom obojan zvukovima začetnika manifestacije Bruna Krajcara te njegovih gostiju, Alena Vitasovića i Nine Fakin. Labinski pjesnik Daniel Mohorović predstavit će tom prigodom dio pjesničkog opusa. Istog dana slavit će se i Sveta misa u crkvi Sv. Antuna opata.

"Sjećam se 2007.godine, kada je tadašnja direktorica TZ-a, Patricija Zanketić imala želju napraviti nešto u kaštelu. Čim sam došao u taj prostor sinula mi je ideja o romantičnoj večeri", poručio je organizator manifestacije Bruno Krajcar. Prisjetio se da je manifestacijom, u deset godina, prošlo preko četrdeset izvođača iz čitave Hrvatske. "Šarali smo po glazbenim stilovima s notom tradicijske glazbe u čemu su nam pomogle Šćike i lokalni KUD Ivan Fonović Zlatela. Ovdje su ljudi koji vole svoj kraj i poštuju svoju tradiciju", poručio je Krajcar

Patricija Zanketić, koja je s Krajcarom započela manifestaciju, poručila je kako je bio izazov kreirati takvu večer. Riječ je glazbenim notama prožetim likovnim izričajima i degustacijom. Manifestaciju voli nazvati i ljetnim valentinovom, stoga je u Kršan pozvala sve zaljubljene, ali i samce, jer nikad se ne zna gdje se može dogoditi ljubav.

Dodajmo na kraju da je ulaz na koncert besplatan. (Ivana AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter