Jubilarac: Petar Bratulić se vratio pobjedama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nije sve, nije sve tako sivo…" stihovi su pjesme Hladnog piva koja se u nedjelju zavrtjela nekoliko puta dok su se u srcu Istre čekali rezultati posljednjeg kola 10. sezone "Saucony" Zimske atletske lige. I naravno da nije, u moru svega što danas ljude mori, veliko finale i 257 okupljenih trkača te barem tri puta toliko prijatelja, gledatelja, slučajnih prolaznika, na mjestu gdje je sve prije deset godina počelo, ispred pazinskog Spomen doma, svjetla su točka kojoj sigurno sada zavidi šira regija. Rekord u Pazinu po broju onih koji su startali nije pao, no pao je ove zime po broju ukupnih učesnika kroz ovih devet kola, budući da je prodefiliralo više od 500 trkača, na zadovoljstvo potpisnika jubilarca, Trickera naravno, i samih učesnika koji tako na najbolji način propagiraju nešto što je postalo životnim stilom.

Deveto kolo, pak, održano je na nešto drugačijoj, 5450 metara dugačkoj stazi, kao malo iznenađenje organizatora, a koja je obuhvaćala ulice glavnog grada županije. Nakon što je na svom terenu prije sedam dana u Svetom Petru u Šumi nesretno izgubio od slučajnog prolaznika iz Slovenije, Petar Bratulić istresao se na konkurenciji i izronio prvi iz starog dijela grada te ciljnom ravninom na platou Spomen doma prošao za 17 minuta i 22 sekunde.

- Ovakav tip staze mi jako odgovara. Malo je bilo problema na uzbrdici prema "Motelu Lovac", tu me Paliska dobro pratio i bili smo cijelo vrijeme skupa, a onda sam 200 metara prije kraja pojačao tempo, što njemu nije odgovaralo. Naravno da sam zadovoljan s prvim mjestom, konkurencija je sve jača, ima tu jako puno mladih trkača. Ovo su utrke posebne vrste, kao što je i gušt - rekao je pazinski pobjednik Petar Bratulić koji trči za AK Istra, ujedno i pobjednik na najviše ovogodišnjih utrka zimske lige.

Skoro minutu imao je Bratulić prednost pred glavnim konkurentom Lukom Paliskom iz TK Pula koji je ciljem prošao drugi.

- Bila je odlična staza. Puno uzbrdica i nizbrdica, taman da razbiju dosadu. A ova borba mene i Bratulića pretvorila se u malo privatno natjecanje unutar utrka. Danas sam dobro držao njegov tempo, napravio sam i jedan napad, no uspio se izvući, nije prošlo kako sam očekivao. Vratiti ću mu drugi put - rekao je Luka Paliska. - Inače sam bio na osam kola, jedino na prvom nisam jer je bilo PH u atletici. Iz kola u kola sam napredovao, kao i same utrke. Jako  mi se sviđa sve ovo skupa, jako raste popularnost. Dosta je porasla i kvaliteta trkača. Uvijek je neko tu tko će potezati, nikada nisi sam.

Treći na nedjeljnoj utrci je bio Goran Modrušan iz "Elitnih pulskih rekreativaca", dok je četvrto mjesto pokupio Tin Šošić iz pulske Istre.

Onome kome treba također skinuti kapu je ukupni pobjednik ovogodišnje lige, Miljenko Grozdanić iz AK Albone, prije svega jer je prkosio vremenu, pronalazio volju i na kraju otrčao svih devet kola. Naravno da su pritom i rezultati bili dobri i hendikep sustavom mu donijeli laskavu titulu. (M. PILAT, snimio M. MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter