JU Kamenjak: Sigurnih deset glasova za Maju Šarić

Ljetna špica na uvijek atraktivnom Kamenjaku (M. ANGELINI)
Ljetna špica na uvijek atraktivnom Kamenjaku (M. ANGELINI)

Općinsko vijeće Medulina na večerašnjoj sjednici odlučuje o imenovanju Maje Šarić iz Pule za ravnateljicu Javne ustanove Kamenjak na mandatno razdoblje od četiri godine. Šarić, inače privremena ravnateljica te ustanove postavljena nakon iznenadne ostavke Igora Pasinija u svibnju, za ravnateljicu predlaže Upravno vijeće Kamenjaka na čelu s predsjednicom Teom Gobo, a na temelju natječaja na koji se javilo šest osoba.

Kako nam je prošlog tjedna rekla Gobo, Šarić je izabrana zahvaljujući najvišim ocjenama na testiranju i najboljem planu rada. Budu li je i medulinski vijećnici potvrdili za ravnateljicu, na dužnost će stupiti istog dana izglasavanja, pa će se odmah moći posvetiti razvijanju novih sadržaja i usluga na Kamenjaku, zaštiti okoliša, ali i privlačenju što većeg broja turista na najljepše plaže Istre što garantira i porast prihoda Ustanovi i Općini.

A pitanje hoće li je izabrati, u ovom trenu djeluje suvišno. U skladu sa sjednicom Vijeća u svibnju, kada je "po hitnom postupku" Šarić imenovana vršiteljicom dužnosti bez puno rasprave, ni danas se ne očekuje stresna sjednica. Uostalom, i raspored snaga u Vijeću Maji Šarić, inače predsjednici SDP-a Istre, ide u prilog s obzirom da opcija koja joj je sigurno sklona raspolaže sa sedam vijećnika nezavisne liste načelnika Gorana Buića, s dva člana IDS-a i jednim SDP-om, što je i više nego stabilna većina.

Spomenimo, uostalom, da je odluku o najboljoj kandidatkinji donijelo povjerenstvo koje, uz predsjednicu Teu Gobo, ujedno i predsjednicu zajednice podružnica IDS-a Puljštine, čine članovi Vijeća Verica Vidmar i Claudio Zuccon s Buićeve liste. Večerašnji sigurni izbor ne može ugroziti ni činjenica da se na natječaj i opet kandidirao bivši ravnatelj Kamenjaka Neven Iveša iz Premanture, jer politička opcija kojoj pripada - nezavisna lista Emila Jukopile - u 15-članom Vijeću ima samo četiri člana. (Zvjezdan STRAHINJA)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter