Jovo Bukvić: Ilegalno su prodali moje stanove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deložacija koja je bila predviđena za ponedjeljak u 9 sati iz nepoznatih razloga nije odrađena. Naime, deložiran iz dva stana u Taru trebao je biti Jovo Bukvić iz Kaštelira, međutim, nitko se na terenu iz suda nije pojavio.

Bukvić je prethodno podnio prijavu Općinskom državnom odvjetništvu koje ju je potom proslijedilo na razmatranje Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Prijave su podignute protiv stečajnog upravitelja poduzeća Goran Inženjering Gordana Blagojevića iz Rijeke, porečkog poduzeća Goran Inženjering, porečkog Istrakopa, kupac stanova Fiorenca Janka iz Poreča, sudskog procjenitelja iz Poreča Dražena Sumića, sudske savjetnice Sandre Pilato, te sutkinja Sanje Oroz i Vlatke Markuš. Djela za koja ih Bukvić tereti su zlouporaba položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave.

Dva stana otkupio 2004. godine

Bukvić kaže da nije bio obaviješten da su mu stanovi završili na bubnju i da su za trećinu cijene prodani susjedu. Sumnja da su u pitanju kriminalni dogovori, pa je zato slučaj prijavio institucijama.

- Dva smo stana otkupili još 2004. godine (kao namirenje, jer je Bukvićeva tvrtka Betoncommerce izvodila građevinske radove za tvrtku Goran Inženjering op.u.), a problemi su nastali kada je tvrtka Goran Inženjering otišla u stečaj 2011. godine, jer se stečajni upravitelj oglušio na naš zahtjev za izuzećem tih stanova iz stečajne mase i tako su stanovi išli u prodaju. Postupak je na porečkom sudu vođen u strogoj tajnosti i ja nisam uopće bio informiran tijekom cijelog postupka. Smatram da su stanovi ilegalno prodani, jer su imali naš kupoprodajni ugovor i nisu poštivali imovinsko-pravne odnose. Od predaje dokumentacije do prodaje je prošlo dvije godine, a da nas o tome nisu nikako izvijestili. Prva informacija je bila da trebam izaći iz stana i predati nekretninu. Novi vlasnik stana, Janko me nazvao i rekao da se trebamo naći radi predaje stana, jer je on kupac. Šokirao sam se, jer sam očekivao da će stan biti izvan stečajne mase. Uglavnom, podnio sam kaznene prijave protiv svih koji su vezani za taj slučaj, kazao nam je Bukvić. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter