Jovev se prijavila za ravnateljicu programa HRT-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Hrvatskoj radioteleviziji je nastavljena procedura izbora novog ravnatelja programa HRT-a pregledom pristiglih prijava. Dvoje prijavljenih otpalo je u startu jer ne ispunjavaju tražene uvjete, jedna kandidatura je proglašena nevaljalom zbog nepotpune dokumentacije, pa službena informacija s HRT-a glasi kako će se Ravnatelj programa HRT-a tražiti između četvoro kandidiranih.

Jasmina Jovev javnosti je poznata ponajprije kao bivša predstojnica kabineta sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel, ona koja je prozvala županicu za izvlačenje novca iz županijske blagajne, zbog čega je istragu otvorio i USKOK. No, iza nje je i dugodišnji novinarski i urednički staž baš na HRT-u, poglavito u sisačkom dopisništvu odakle je 2011. godine i otišla u kabinet županice.

Martina Milinkovića pamte, primjerice, slušatelji 'starog' Radija 101, ili pak oni koji su ga gledali kao gosta, filmskog znalca u RTL-ovom maratonskom prijenosu dodjele Oscara. Milinković se spominje i kao predavač na Visokoj novinarskoj školi koja se, prije koju godinu, pridružila Veleučilištu VERN. Karijera Ozrena Kanceljaka vezana je uz glazbu, medije i komunikacije. Počeo je objavljivati recenzije kao 17-godišnjak u Poletu, bio i DJ u Lapidariju i Kulušiću, pisao za magazine Start, Studio, Danas, bio glazbeni menadžer, baš kao i prvi direktor ZAMP-a.

Jura Ozmec je bivši novinar i urednik sportske redakcije HRT-a, danas glavni urednik Sportske televizije, nacionalnog kanala u finacijskim problemima. Ozmec je predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara.

Kandidate čeka prezentacija programa, a onda i izjašnjavanje kreativnog osoblja. Konačnu odluku donosi Glavni ravnatelj HRT-a. (S. PAVIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter